Gelukkig nieuwjaar!

Het is niet voor te stellen dat er vanavond om middernacht al weer een jaar aan de geschiedenis zal worden toegevoegd. 2015 is net asl alle voorgaande jaren omgevlogen. Het lijkt alsof het elk jaar sneller gaat. In de kinderjaren kruipen de jaren voorbij, maar als je de veertig bent gepasseerd en je druk bent met carrière, gezin en kinderen gaat de turbo erop en gaat het op een draf naar het graf, zoals Han de Gruiter dat eens formuleerde. 
In plaats van treurnis is de jaarwisseling voor de meeste mensen ondanks deze onzekere tijden echter aanleiding voor feest, het vuurwerk knalt en de ... ... champagnekurken doen er niet voor onder. Op naar het nieuwe jaar waarin ik het laatste van de drie boeken moet afleveren over de geschiedenis van Nederland in de Tour de France. 
De kritieken op de eerste twee delen waren uiterst lovend en dat is voor mij een motivatie om nog meer mijn ziel & zaligheid in de laatste loodjes te leggen. 
Het gevolg zal zijn dat ook 2016 weer in een poep & een scheet voorbij zal zijn en ik over slechts 366 dagen(schrikkeljaar) weer mijn gedachten probeer te formuleren om jullie een in alle opzichten gelukkig en uitermate gezond nieuw jaar te wensen. Net als nu. 
Beste slogblog-vrienden, blijf ons volgen, al was het alleen maar om de turn naar de urn enigszins op te vrolijken. Proost!
Namens alle medewerkers:
HAPPY NEW YEAR !!!!!!!!!!! 
Fred
Door Fred van Slogteren, 31 december 2015 17:00

De turn naar de urn

Beste Fred en overige lezers, Fred je schrijft dat de tijd zo snel gaat, dat is echt zo, of je nu gehuwd bent of vrijgezel, dat doet niets van het tempo van het leven af, echter wat jij formuleert in je artikel berust op waarheid, Han de Gruiter stelt, als Katholiek zijnde, met een draf naar je graf, echter ik ben meer jouw mening toegedaan, en heb verkozen voor de turn naar de urn, dat heb ik reeds besteld toen ik op mijn 65e geboortedag een vertegenwoordigster van e.e.a begrafenisondernemer mij opzocht, en heb mezelf van een heet laatste moment op deze aardkloot besteld. Een ding hoop ik echter dat dit nog vele jaren weg zal blijven, echter ik weet dat ik ook eens aan de beurt kom. Desalnietemin wens ik Fred, Han en iedereen een gelukkig Nieuwjaar, maar vooral veel gezondheid toe, en in het laatste geval zal U een lang leven beschoren zijn! en gewoon op zijn Nederland : " Gelukkig Nieuwjaar" Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 31 december 2014 17:45:01

Over die urn gesproken

Dankjewel Theo voor je wensen en uiteraard van ganser harte ook de mijne. Blijf zo lang mogelijk gezond alsjeblieft, want wij mochten als kinderen al samen voetballen op de Hattemlaan en hebben alleen al daardoor zoveel gemeen dat ik je verschrikkelijk zou missen. Blijf bij me!

Oud nieuws en toch ook niet
Nu je toch over het einde bent begonnen, ik moet helaas weer een nieuw slachtoffer van Piet met de Zeis melden. Oud nieuws voor Noord-Limburg, maar niet voor de rest van Nederland en zeker niet voor deze rubriek.

Ik bracht op Marktplaats een bod uit op een foto van de voormalige Breda-Bierploeg en toen ontpopte de adverteerder zich als Rick Craenen uit Nederweert. Hij bleek een kleinzoon van oud-coureur Piet Craenen te zijn en moest me helaas vertellen dat die opa van hem op zaterdagochtend 16 november na een kort ziekbed op bijna tachtigjarige leeftijd de laatste adem uitblies en dat zijn lichaam drie dagen later in Baexem is gecremeerd.

Super korte loopbaan

Er zijn vast niet veel lezers onder ons die de naam Craenen nog iets zegt, want hij reed maar heel kort, zij het sterk, in KNWU-verband. Piet begon in 1952 als junior bij de NWB, de zogeheten wilde bond. Zijn eerste zege boekte hij op 24 augustus in zijn eigen dorp Nederweert, om in de jaren 1953 en 1954 veertien maal in totaal met de bloemen thuis te komen. Behalve het clubkampioenschap van de NWB met Nederweert/De Zwaluw won hij in Linne ook de nationale individuele titel bij de wilden. Tijd om over te stappen naar de KNWU.

Tweede in Belgisch-Limburg

In 1955 debuteerde hij daar met zeven overwinningen. Dat viel op en nadat Piet Craenen op de Cauberg als zesde was geŽindigd in de strijd om de provinciale wegtitel bij de amateurs (winnaar Harry Schoenmakers uit Blerick die zijn vluchtmakker Jacques Nieskens uit Swalmen klopte) mocht hij mee met een Limburgse ploeg die de vijfdaagse Ronde van Belgisch-Limburg ging betwisten. Piet eindigde als tweede in de eindstand op slechts twee tellen van de Belg Clerckx.

Als beloning mocht hij toen mee met een nationale ploeg naar de Ronde van KroatiŽ. Na in de eerste ritten als respectievelijk tiende en veertiende te zijn gefinisht, sloeg in etappe drie het noodlot toe. Zware val, knie aan gort, einde seizoen. Een jaar later keerde hij terug naar de wilde jongens, maar meer dan wat ereplaatsen zaten er niet meer in. Piet Craenen maakte na dat teleurstellende seizoen een kruis over zijn loopbaan als wielrenner.

God hebbe zijn ziel.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 01 januari 2014 21:11:40

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web