De Kus!

Ik zal misschien een jaar of tien zijn geweest toen ik het zinnetje voor het eerst hoorde. Er zaten drie namen in van Amsterdamse bioscopen en je vatte de betekenis pas als je het hardop las. Dan werd het de pikante grap die de bedenker ervan had bedoeld. Als ik Corso onder haar Roxy, dan denk ik kijk daar City. Waarom ik dat heb onthouden, weet ik niet, maar a dirty mind is a joy forever.
Ik moest er aan denken toen ik deze foto zag in de database van Cor Vos. De fotograaf was Wessel van Keuk ook een ... 
... Amsterdammer en hij kon net niet vastleggen waar het magisch centrum in de City zich bij de dames bevindt. Ik betwijfel ook of de kusmiss Cor heette, want het is een Australische. 
Laten we het er maar op houden dat Wessel in het gedrang van de fotografen op een nogal ongelukkig plaatsje terecht kwam en hij zijn camera vrijwel recht omhoog moest richten, waardoor de renner een wat merkwaardig onderlichaam heeft gekregen of hij dringend naar de dopingcontrole moet. Die renner is trouwens Matthew Goss en hij wordt geknuffeld omdat hij in januari 2011 een etappe won de Tour Down Under. 
Terug naar Amsterdam waar de Corso (op de Nieuwendijk) volgens mij is verdwenen, de Roxy (vlak bij de Munt in de Kalverstraat) later een discotheek is geworden die is afgebrand en alleen de City op het Klein Gartmanplantsoen de eer van toen nog hoog houdt. 
Einde geouwehoer, het wordt tijd voor de eerste wedstrijden, want het zijn rustige tijden. Matthew Goss is er vast al klaar voor. Wessel van Keuk ook en ik gun hem een beter plaatsje. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 21 december 2013 9:00

Theo Sijthoff

Het zijn inderdaad rustige tijden voor wielerfans. We zijn meer bezig met de voorbereiding op een paar feestdagen dan met wielrennen. Zoals de aanschaf van bijpassende kledij. Volgens mij een uitgelezen moment om nog eens herinneringen op de halen aan de Rotterdammer Theo Sijthoff, ex-coureur en later naar eigen mening 'modekoning van Nederland'. Mijn nooit ergens gepubliceerde verhaal over die man heb ik je weken geleden al gemaild, beste Fred, en ik kan me moeilijk voorstellen dat het niet de moeite van plaatsing waard was. Dus vraag ik me af of je het misschien nooit hebt ontvangen, maar met de moderne media lijkt dat onmogelijk.

Kop en intro waren tamelijk sensationeel, dus dat kan ook nog een reden zijn geweest waarom je het stuk hebt doodgezwegen. Maar waarom desnoods niet die hele beschuldiging van De Sijt aan het adres van Büchly en Wout Wagtmans geschrapt? Met een andere aanhef, op verzoek door mij te bedenken, zou het best nog een bruikbaar stuk leesvoer voor de Kerst kunnen zijn. Je was niet zo kapot van de coureur Sijthoff, kreeg ik te verstaan, omdat hij nogal placht te koketteren met zijn amfetaminegebruik, maar dat mag natuurlijk nooit een reden zijn om iemand dan maar dood te zwijgen.

Zalig Kerstmis allemaal, veel warmte en gezelligheid, en schadevrije overtocht naar 2014 gewenst.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 21 december 2013 10:51:17

Beste Han, Ik bespeur enige boosheid bij de Grijze Gruit. Terecht of ten onrechte. Ik herinner me wel het er eens telefonisch met je over te hebben gehad, maar ik kan er verder niks van vinden. Dus stuur het nog maar een keer, dan zet ik het er binnenkort op. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 21 december 2013 12:26:05

Sijthoff

Boos niet, bezorgd wel. Zal het na de cross van Essen nogmaals proberen terug te vinden en het andermaal doorsturen. Geef me voor alle zekerheid nog even het juiste email-adres, want misschien is het destijds wel bij de buurvrouw beland. Mazzel!

Han

Geplaatst door Han de Gruiter, 21 december 2013 13:54:07

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web