De Kus!

Hoewel niet iedereen er van gediend is, zorgen de streken, waarmee Peter Sagan met enige regelmaat het nieuws haalt, er voor dat niet alles standaard verloopt. Hij is de clown van het huidige peloton, dus never a dull moment with Peter. Zo parkeerde hij zijn fiets eens al rijdend op een auto; zette hij zijn handtekening op de fraaie voorgevel van een mooie handtekeningenjaagster; doet hij te pas en te onpas een wheelie en kneep hij dit voorjaar een rondemiss opzichtig in de billen. Wel altijd met een camera in de buurt, want daar gaat het om. 
Peter Sagan is zo op het oog een kwajongen, maar natuurlijk ook en in de eerste plaats een ... 
... onverbeterlijke publiciteitsjager, die weet dat er zo veel mogelijk over je gesproken en geschreven moet worden. 
Als hij over enig historisch besef beschikt dan kan hij veel hebben opgestoken van illustere voorgangers op dat gebied als Gerben Karstens en Gerrie Knetemann. Zij waren daar ook meesters in. Ook Peter Winnen – dat op het oog zo bescheiden mannetje – zette ooit zijn zwierige handtekening op de geheel voor de gelegenheid ontblote borsten van een vrouwelijke fan, (Peter op de ene en Winnen op de andere), met toevallig (?) de camera van Cor Vos in de buurt. Dat soort trucs maakt een renner nog populairder dan hij op basis van zijn prestaties al is en dat helpt enorm bij het opschroeven van de startgelden. 
Het is een belangrijke eigenschap voor een professionele wielrenner, want Jan Janssen wist het al. Je komt er niet alleen met hard fietsen, je moet je nummer ook verkopen anders wordt het niks met een wielercarrière. Sagan heeft dat goed in zijn oren geknoopt. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 7 december 2013 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web