De Kus!

Het was me nooit eerder opgevallen, maar winnaars van veldritten worden nooit gekust. Ik heb althans geen foto kunnen vinden, waar zo’n bemodderde held eens even lekker wordt afgeknuffeld. Als je er over nadenkt is dat ook wel te begrijpen, want vindt maar eens een lekker ding dat bereid is hartje winter kortgerokt en hooggehakt in een dun kleedje op zo’n winderig podium te gaan staan. Bibberend van de kou met de bloemen staan wachten tot meneer de winnaar schoongeboend en dik ingepakt gereed is om de ... 
... ceremonie protocollaire te ondergaan met een warme kus van roodgestipte lippen als kers op de slagroom. Daar vind je niemand voor. Het alternatief dat zo’n schoonheid in lange broek, dik jack en ijsmuts op het podium klimt, een outfit waaruit slechts een blauw van de kou geworden neusje piekt om monsieur le vainquer te gerieven, is natuurlijk niet om aan te gluren om de heren van VI eens te citeren. Dat is geen gezicht en daarom moeten winnende veldrijders zonder kus naar huis. Daar wordt de schade natuurlijk ingehaald, want moeder de vrouw neemt in de warme slaapkamer graag de honneurs waar. Hoeveel vrouwen krijgen immers een echte winnaar in bed en komen – als Sven Nys – ook nog eens elke week met een fraai bloemstuk thuis? 
Isabelle ziet er dan ook gelukkig uit met haar Sven, maar hoe lang nog? Hij is 37 jaar, dus de jaren moeten gaan tellen. Daar is vooralsnog weinig van te merken. Hij blijft maar winnen, week na week. Het kan zijn dat de tijd geen vat op hem krijgt, maar het kan ook zijn dat de concurrentie de laatste jaren aan kwaliteit heeft ingeboet en minder sterk is. We zullen zien hoe lang Sven het dit jaar volhoudt? Van één ding is hij echter zeker. Isabelle zal altijd achter hem staan als compensatie voor het feit dat hij op de erepodia alleen maar omringd wordt door mannen. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 23 november 2013 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web