Uit de wasserette van Henk …

Het was een vreemd jaar voor Stef Clement en zijn ploeggenoten. Nog geen jaar geleden reed hij nog rond in de kleuren van de Rabobank. Vanaf 1 januari moesten de heren noodgedwongen dit truitje gaan dragen en sinds juli van dit jaar zijn het de Belkin-kleuren die hem elke dag sieren. Er zijn renners die het allemaal niks uitmaakt wat ze aan hebben, maar zo niet de welbespraakte Stef. Beide tenuewisselingen heeft hij met gejuich begroet. Vooral de eerste, want toen hij op 2 januari voor ... 
... een training de weg opging voelde hij zich weer een vrij man. 
Het Rabo-shirtje was in de laatste maanden van 2012 behoorlijk gaan knellen. Figuurlijk dan, want Stef heeft als gespecialiseerd tijdrijder en gewetensvol vakman geen grammetje teveel op zijn superslanke lijf. Maar een jaar geleden waren het de weken nadat de bank had bekendgemaakt de handen van het WorldTour-team af te trekken, vanwege alle dopingschandalen. De ene bekentenis na de andere volgde en diverse lieden met één hersencel wilden dat Stef en zijn ploeggenoten wel inpeperen. 
Zoals die keer toen de Tilburger aan het trainen was, op een fietspad reed en een auto op de rijweg ernaast vaart minderde en de chauffeur de vuist naar hem balde. Het raampje ging open en een kanonnade van scheldwoorden volgde. De meest gore verwensingen werden geuit en het was best intimiderend. 
Gelukkig hield de proleet het bij woorden, maar toch was Stef zielsgelukkig toen hij in januari in het Blanco-truitje niet meer zo veel bekijks trok. Aan de andere kant begon met het aantrekken van dit overigens fraaie tricootje een onzekere tijd. Zou Richard Plugge wel een nieuwe sponsor vinden? Stef had er alle vertrouwen in en werd daarin niet beschaamd. Er leek een nieuwe geest in de ploeg gevaren en tijdens de Tourweken stegen de koersen voor Bau & Lau c.s. kyhigh. Het seizoen zit erop en in China heeft Belkin voor een daverend slotakkoord gezorgd. Op naar 2014.
Tot volgende week!
Henk Theuns
Door Fred van Slogteren, 30 oktober 2013 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web