De Kus!

Het seizoen is voorbij de renners en de kusmissen zijn met vakantie. Er wordt nog wel gekust maar in de zesdaagsen of na afloop van de veldritten. En binnenkort tijdens de in alle landen georganiseerde bijeenkomsten om de renner van het jaar te kiezen. Daar is meestal geen kusmiss aanwezig, maar neemt de echtgenote van de gelauwerde coureur met alle genoegen de honneurs waar. Die neemt het dan even over van de kusmiss en dat ziet er gelijk een stuk levensechter uit. De obligate koude-kikker-kus heeft plaats gemaakt voor het beloftevolle lippencontact van … 
… ‘we gaan straks thuis eens effe lekker rollebollen’. 
Dat mag want in de wintermaanden mag de coureur zijn testosteron gebruiken waar het voor bedoeld is en niet om langs natuurlijke weg harder te rijden dan collega’s die zich tijdens het seizoen in de echtelijke sponde niet altijd kunnen beheersen en het tekort dan chemisch moeten aanvullen. 
Op deze foto zien we de Belg Nick Nuyens zijn vrouw kussen, nadat hij eind 2011 tot de beste Belgische coureur van het sezoen was uitgeroepen na onder meer verrassend de Ronde van Vlaanderen te hebben gewonnen. Na een volkomen mislukt verblijf in de Rabobank-ploeg was hij terug aan het front en dat moest hij even kwijt in deze warme omhelzing met mevrouw Nuyens. Het zijn soms net mensen die wielrenners. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 26 oktober 2013 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web