De Kus!

Hoewel er op deze foto niet gekust wordt, is het duidelijk dat dat kort ervóór of erna, dan wel ervóór én erna wel gebeurd is. De kersverse wereldkampioene tijdrijden Eleonora van Dijk en haar ouders. Drie stralende mensen op een hoogtepunt in hun leven. Het is hetzelfde ultieme geluk dat we ons nog herinneren van Leontien van Moorsel en haar ouders in Sydney en Athene. Uitzinnige vreugde. Bij de familie Vos ziet het er allemaal wat zakelijker uit, maar dat kan ook door de gewenning komen. Er komt in Huize Vos ieder jaar wel een regenboogtrui bij en dan ...

... ligt na een aantal jaren de uitdrukking ´business as usual´ voor de hand.
Daar is bij de familie Van Dijk nog geen sprake van hoewel die in drie dagen tijd verrast werden met twee van die truien. Eerst zondag in de ploegentijdrit met de Specialized-Lululemon ploeg en toen dinsdag na de individuele race tegen de klok nog eens.
Vooropgesteld dat ze start is er voor Ellen vandaag nog een derde kans op goud, maar ik ga er van uit dat in de wegwedstrijd alle kaarten op Voske worden gezet, want die is natuurlijk huizenhoog favoriet. Niet alleen voor haar Nederlandse supporters, maar ook de buitenlandse wielerliefhebbers zullen inmiddels wel door hebben dat Marianne de te kloppen vrouw is. Over een uurtje of acht zullen we het weten en als Voske haar zoveelste regenboogtrui binnenhaalt zal Ellen na afloop net zo stralen als op deze foto.
(Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 28 september 2013 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web