Uit de beeldentuin van Jac …

“Deze week kwam ik in de Burgerlijke Stand van deze weblog de naam van Luc Roosen tegen. Dat herinnerde mij aan een beeldengroep in Opglabbeek, zijn geboorteplaats die bij mij in de buurt net over de Belgische grens ligt. Ik ben er vorig jaar nog op de fiets naar toe gereden om er enkele foto's van te maken. Die beeldengroep is niet alleen ter ere van de brave Luc, want hij moet die delen met zijn plaatsgenoot Carlo Bomans, de huidige bondscoach van de Belgische wielerbond, die ...

... in 2005 het stokje overnam van zijn voorganger José De Cauwer.
Beide renners zijn geen echte hoogvliegers geweest en hebben een bescheiden erelijst. Op die van Luc Roosen prijkt wel een eindoverwinning in de Ronde van Zwitserland in 1991, met daarnaast etappezeges in diezelfde ronde en voorts de Dauphiné-Libéré, de Midi Libre en de Ronde van de Middellandse Zee. Hij won ook nog de Ronde van de Haut-Var in 1988.
De beeldengroep staat in het groen bij het gemeentehuis. Er is geen plaquette die de namen van beide plaatselijke coryfeëen vermeldt. Ik kwam er achter via de website van de gemeente.

Tot over veertien dagen!”

Jac Zwart

Deze en een veelvoud aan andere wielermonumenten zijn te vinden in een serie e-boeken die zijn te downloaden van de website www.xinxii.nl en geschikt om te lezen op een iPad of andere e-readers.

Door Fred van Slogteren, 21 september 2013 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web