De Kus!

Hoewel Robert Gesink gisteravond (Nederlandse tijd) nog een mooie overwinning liet aantekenen, was de afgelopen week toch de week van Bauke. Een etappe winnen in de Vuelta is een hele kunst, zeker dit jaar. Bijna elke dag eindigt met een fikse klim bergop en ik heb het gevoel dat de Vuelta misschien nog wel zwaarder is dan de Tour. Dat vinden de renners ook, vandaar dat de grote sprinters de Spaanse beker dit jaar aan zich voorbij lieten gaan. Ik denk ook niet dat Theo Bos veel had kunnen klaarmaken, als hem door de ploegleiding geen startverbod was opgelegd.
De zege van Bauke was prachtig mooi en getuigde van moed, panache en zelfvertrouwen. Ik heb het op deze plaats al ...

... vaak betoogd dat de Groninger een renner naar mijn hart is. Een jongen die moeilijk is te coachen, zijn eigen plan trekt, lekker eigenwijs is en zich door niemand laat opnaaien. Dat soort karakters hebben er in het verleden voor gezorgd dat Nederland een grote wielernatie was en het is verheugend dat dit soort initiatiefnemers bij Belkin niet worden afgeremd.
Bauke is een uniek talent, hoewel de wielergaven van Wilco Kelderman misschien nog wel groter zijn. Ook een eigenzinnige jongen, net als Bau & Lau en Tom Dumoulin.
Er is al jaren veel talent in het Nederlandse peloton, maar alleen met het vereiste karakter kan de top worden gehaald. Dat is in het verleden al zo vaak bewezen. Daarom hulde aan Bauke met deze foto, waarop helaas wel de kusmissen, maar niet de kus is te zien.
(Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 14 september 2013 8:00

Zege

Ik vond de zege van Robert Gesink van een hoger gehalte,dan die van Bauke Molema.Mollema,die gezien zijn uitschakeling voor het klassement,uit was op een etappezege,kreeg hiervoor diverse kansen,waarvan er hij een uitstekend benutte!
Robert Gesink kreeg daar in het verre Canada slechts een kans en die benutte hij met grote klasse!
Ik heb met kippenvel voor de TV gezeten,mede door de uitvalspoging die Niki Terpstra deed en vooral door de schitterende afronding door Gesink!

Geplaatst door Harry Hermkens, 15 september 2013 09:29:47

idem als Harry

Ook ik heb meer dan intens genoten van de finale van het veredeld criterium van Quebec. Dat doet je Nederlands wielerhart toch weer bonken als in tijden van weleer. Ik hoop dat hiermee de goede weg terug is ingeslagen. Kom op mannen. We can do it, althans jullie dan. Wij kijken slechts toe, maar wel met plezier dan weer.

Geplaatst door marcoV, 15 september 2013 09:49:52

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web