De Kus!

Het is niet waarschijnlijk dat John Degenkolb zijn record aantal overwinningen van vorig jaar in deze Ronde van Spanje gaat verbeteren of evenaren. Toen won hij er vijf en nu staat hij na een week koers op één. Er zijn eigenlijk nog maar twee ritten die voor hem voldoende vlak zijn om een kans te maken en hoewel de concurrentie van andere sprinters veel minder is dan in voorgaande jaren, zijn er toch wel een paar snelle jongens die hem te vlug af kunnen zijn. Renners die een wat zwaarder parcours aan kunnen, want ...

... in deze Vuelta zit er geen enkele rit die volledig vlak is.
Wat niet wegneemt dat Argos-Shimano het dit jaar als sprintersploeg bijzonder goed doet en vooral in de Tour de France heeft laten zien dat er mogelijkheden liggen voor aarzelende sponsors om op te vallen en de internationale naamsbekendheid voor relatief weinig geld op te schroeven.
De ploeg van Daan Luyckx heeft nog geen nieuwe suikeroom gevonden en het zou jammer zijn als die ploeg zou verdwijnen. De belangstelling voor onze sport zit in ons land duidelijk in de lift, want de enige aansprekende argumenten voor een stap in de wielersport is het laten spreken van de benen.
Dat we in de komende twee weken de Belkins in actie zullen zien, lijkt me vrijwel zeker, maar hoe zit het met de mannen van Vacansoleil? Laten we hopen dat ik over twee weken de aflevering van De Kus eens kan wijden aan Wout Poels, na het winnen van een zware bergetappe. Why not?
(Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 31 augustus 2013 10:00

complimenten

Goede morgen Fred en medewerkenden aan de blog.Ik zit elke morgen op kantoor een vast programma af te werken. Postvak IN, Slogblog napluizen, Wijdemeerse webkrant lezen en de site van mijn voetbalclub 's-Graveland lezen. Vooral dat laatste is op dit momnent heel interesant want er word een kunstgrasveld aangelegd en een van de leden maakt daarvan een foto reportage. Dat het aanleggen van zo'n veld ruim 4 ton aan euro's kost geeft bij ons dorpscluppie wel veel zorgen maar dan heb je ook wat. Misschien denken de wielerliefhebbers nu wel wat moeten wij met zo'n voetbalveld. Dat zal ik zeggen.Het enorm aantal clubleden welke aan deze transaktie als vrijwilligers meewerken is enorm. Toen realiseerde ik mij dat hetzelfde met de "Wielersport.slogblog"gebeurt. Ook hier werken diverse vrijwilligers mee aan het in stand houden en dat is de reden van mijn COMPLIMENT aan deze mensen.
Dit roept ook de vraag op of ik dit jaar ook weer geacht wordt een financiële bijdrage te leveren. Als het nodig is voldoe ik graag aan mijn plicht. Vriendelijke groet aan allen uit het fraaie dorp Kortenhoef waar door velen nog steeds met verdriet aan het verdwijnen van onze ronde wordt terug gedacht

Geplaatst door Cees Schouten, 01 september 2013 09:30:47

Degenkolb - De Kus

Beste Fred,

Je bent altijd uitstekend gedocumenteerd, maar ik geloof niet dat Degenkolb op dit moment de Vuelta rijdt. Die zege die jij hem toe dicht werd, gezien het podium, behaald in Hamburg in de Vattenfall Classics.
Groeten!
Herman Brinkhoff

Geplaatst door Herman Brinkhoff, 01 september 2013 12:11:19

Dank en excuses

Dank beste Cees voor de complimenten. We doen ons best. Ik ga er dit jaar niet weer om vragen, maar iedere bijdrage is welkom. Mocht je je geroepen voelen, dan ben ik je uiteraard zeer erkentelijk. Wat Degenkolb betreft, mijn excuses aan Herman en andere oplettenden. Ik zag hem vorige week in Hamburg winnen, waarna direct naar de Vuelta werd overgeschakeld en dat in mijn ouder wordende geheugen voor het duiveltje heeft gezorgd, waarvoor iedere redacteur als de dood is, maar er af en toe toch weer in stinkt. Nogmaals dank aan beide zeer gewaardeerde wielervrienden. Groet! Fred
PS. speciaal voor Cees, ik heb het afgelopen zondag nog over je gehad met Cor Makkinje en Harry Mater uit Huizen. Ik moest je van beide mannen de hartelijke groeten doen.

Geplaatst door fred, 03 september 2013 09:33:28

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web