De Kus!

Eind jaren vijftig hadden de Everley Brothers (Don & Phil) een wereldhit met het liedje Bird Dog. Twee Amerikaanse jongens met een gitaar waarvan de ene de tekst zong en de ander daar steeds doorheen, met diepe stem het woordje BIRD in een of andere context uitstootte. Ik ken de hele tekst nog uit mijn hoofd en dacht bij het zien van deze foto direct aan de regel: ’he tiptoed up to reach her’. Op je tenen staan om met ... 
... getuite lippen het hoofd van iemand te bereiken. 
Denis Menchov, de meest succesvolle Raborenner in de geschiedenis, moest er echt moeite voor doen, maar voor wie hij dat deed is op de foto niet te zien. Het kan zijn vrouw zijn, of z’n vriendin, maar ook de baas van de Rabobank komt in aanmerking als dank voor het miljoenensalaris dat hem jarenlang is uitgekeerd. 
Die laatste mogelijkheid sluit ik uit omdat zo’n hotemetoot wel niet tussen het publiek achter een afrastering zal hebben gestaan, maar met champagne en kaviaar tussen andere hotshots in een of andere VIP-ruimte. Ook mevrouw Menchov zal wel niet op zo’n ordinaire plaats hebben verbleven, want de vrouw van een renner die drie grote rondes heeft gewonnen (hoewel een van zijn Vueltazeges weer aan Heras Hekwerk schijnt te zijn teuggegeven) mag toch op meer respect rekenen. 
Z’n vriendin dan, maar ook dat lijkt me uitgesloten, want de Raborus begon iedere zin met NOH en eindigde er ook mee. Bovendien hou je je buitenvrouw een beetje op de achtergrond en die omhels je niet en plein publique, tenzij de normen en waarden ten aanzien van overspel in Rusland iets anders zijn. 
Maar wie dan wel? Laten we het er op houden dat het de onderwijzeres was waar hij als jongetje in Orel bij in de klas heeft gezeten en op wie hij heimelijk verliefd was. Denis kissed the teacher (he’s a bird), he tiptoed up to reach her (what a bird). Denis is a joker! (Bird dog). (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 17 augustus 2013 8:00

De 'kus' van Menchov

"Goh", om dit Vlaamse startwoord even te lenen, en ik maar denken aan een andere 'possibiliteit', zoals Michel Wuyts zou zeggen, en wel dat Menchov daar doende was met een wanhopige poging de onaangename inhoud van zijn maag zo spoedig mogelijk te ledigen. Maar inderdaad, de behoefte aan een kus lijkt evenmin uitgesloten.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 18 augustus 2013 07:58:48

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web