De Kus!

Jullie hebben de renner die hier zo innig zijn vrouw kust wellicht herkend. Het is Erik Zabel, de Duitse sprinter die in zijn actieve jaren alleen maar fans leek te hebben. Een aardige gozer, goedlachs, charmant ook en met een camera in de buurt altijd goed voor een mooi verhaal. Zabel bekende in mei 2007 Epo te hebben gebruikt, waarschijnlijk omdat hij door een reeks van bekentenissen zich daartoe gedwongen voelde. 
Hij had het jaren ontkend en uit zijn in tranen verstikte bekentenis begrepen we dat het maar één keertje was gebeurd. Bij wijze van experiment. Meer niet. Hij had er ... 
... ontzettend veel spijt van en schaamde zich. Voor wie, zei hij er niet bij, maar ik denk voor zijn zoon Rick, toen een jeugdrennertje en nu een door pa begeleid aanstormend talent, alsmede voor zijn mooie echtgenote. Van alle bekenners van toen, zoals Riis, Aldag, Dietz, Henn en Bölts mocht hij op de meeste sympathie rekenen, ja zelfs enig medelijden viel in menige krant tussen de regels te lezen. Die aardige Erik was er naïef in meegezogen. 
Nu alle bloed- en urinestalen uit de beruchte Tour van 1998 nog eens zijn getest, maar nu met de meest geavanceerde technieken, blijkt dat Erik Zabel – en hij niet alleen – een frequente gebruiker was als Armstrong en zovelen en de tranen van 2007 krokodillentranen zijn geweest. Niks geen eenmalig experiment, maar gewoon elke keer huppakee de spuit erin. 
Voor het dilemma van ‘meedoen of stoppen’, zoals de commissie Sorgdrager het verwoordde, heb ik begrip, maar twee keer de kluit belazeren en er nog bij gaan huilen ook vind ik één kus te ver. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 3 augustus 2013 8:00

Zabel

Hij heeft er toch evengoed hard voor moeten trappen!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 03 augustus 2013 13:40:34

Re: Zabel

you miss the point Harry

Geplaatst door Fred, 04 augustus 2013 05:22:27

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web