Uitslag en stand Slogblog Tourspel (VIII)

Het Slogblog Tourspel is in de etappe van zaterdag op zijn kop gezet, want in het hooggebergte heeft maar een enkel team zijn of haar positie in het klassement kunnen consolideren. Het zijn soms gigantsiche sprongen, zowel voor- als achteruit. In de strijd om de dagzege zijn zeer hoge puntenscores behaald. Met 400 punten – in de vorige dagen toch goed voor een topklassering, kwam je gisteren niet eens in de top tien van de daguitslag.
De twee teams die ex acquo de dagzege hebben behaald verdienen dan ook ieders respect. En zoals in de echte wielersport Keetie Hage, Leontien van Moorsel en Marianne Vos met hun prestaties internationaal de Nederlandse mannen van de diverse generaties in de schaduw stelden, waren gisteren de vrouwen superieur. De teams van ... 
... Petra Kiggen en Marja Klaessen bleken gisteren op de Pyreneeëncols over de lichtvoetigheid van een fietsende balletdanser als Chris Froome te beschikken.
Team Petra Kiggen maakt deel uit van de Kiggen-clan uit de Limburgse Hooglanden die de eerste bergetappe op een SKY-achtige wijze heeft gedomineerd, met maar liefst drie familieleden in de top tien. “Alles voor ’t jong”is het parool, want de racefiets is bij eindwinst voor Stan, die zich ook niet onbetuigd liet met zijn zevende plaats. En dan is nog niet eens de bijdrage genoemd van opa Sjef – van de kasten, bankstellen en eethoeken – die in het algemeen klassement weer een leunstoeltje is gestegen en nu fier op de vijfde plaats staat. 
Team Marja Klaessen – de andere dagwinnaar – zagen we al in de daguitslagen voorbijkomen, maar dat vertaalt zich nu ook in het klassement waarin ze knap vierde staat. Met haar duidelijk gebleken klimmerscapaciteiten mag er nog het een en ander worden verwacht en blijft er volop spanning in het spel.
Door de decorwijziging van het vlakke naar de bergen komen uit het zwoegende peloton nu ook allerlei teams naar voren, waarvan een aantal oude bekenden en erkende coryfeeën. Zoals het Britse Team Andrew Twin, zo maar ineens derde in de daguitslag. Andy verdiende in de vorige jaren al twee truien, maar de gele behoort nog niet tot zijn verzameling. Die hoort onverbrekelijk bij die prachtige Jan Janssen racefiets en daarmee zou hij wel eens de goesting kunnen krijgen om van het uiterste puntje van Schotland naar het uiterste – en subtropische – zuiden van het Verenigd Koninkrijk te fietsen. He’s done it before! Met slechts één puntje ging de dagzege aan zijn nose voorbij, wellicht een staaltje Britse hoffelijkheid van: “After you, please, ladies”. 
De dammers laten zich op de bergtoppen vertegenwoordigen door Team Marino Barkel met een uitstekende vierde plaats waarbij de damstenen als vanouds van de rotsen rolden. Caduta sassi, zeggen ze in Italië om automobilisten te waarschuwen tegen het geweld van The Rolling Stones
Over oude bekenden gesproken; wat te denken van de teams van Lennard Heghuis, Beussies Neussies, Cycloholic, Teidenitis en Piet van der Meer, fris uit de kelder die als stamoudste in het geel van 2011 de andere Meertjes voorafgaat in de dans naar de voorste gelederen. 
Team Superdaler, de absolute ster van de eerste week heeft op krachtige wijze zijn toppositie verdedigd. De naaste belagers, de teams Vibeman en Pjotre Plavuus moesten echter wederom terrein prijsgeven. Andere favorieten als de teams Fietsvarianten en Megapool hebben in de cols een behoorlijk jasje uitgedaan en zijn in de rangschikking voorbijgestoken door de teams Sjef Kiggen en Joke Elsman. 
De grote verliezers van gisteren zijn de teams Corridor (Heen en Weer), Souplesse Oblige en in navolging van hun held ook de Poelsboys. 
Waren de afgelopen dagen al spannend, the best is yet to come, want voor de rustdag begint kan het nog lelijk stormen in het Slogblog Tourspel. De winden waaien onverminderd om de rotsen, meneer Melkert!
Messieurs, dames à demain!
Ad en Fred
Uitslag achtste etappe:
1. e.a. Teams Petra Kiggen en Marja Klaessen 436 punten
3. Team Andrew Twin 435 punten
4. Team Marino Barkel 428 punten
5. Team Lennard Heghuis 418 punten
6. Team Beussies Neussies 416 punten
7. e.a. Teams Stan Kiggen en Wil Kiggen 415 punten
9. Team Piet van der Meer 408 punten
10. Team Cycloholic 407 punten
Who the fuck is Golda?
Voor de beschrijving van een deelnemer dalen we vandaag af in de kelder van
het klassement, waar we onder meer Team Golda aantreffen. Een van de laatste inschrijvers, want thuis gek geworden door het aanhoudende geëmmer over het Slogblog Tourspel heeft ze in navolging van de twee dochters haar team samengesteld. Hoewel de nazaten nog in geen enkele uitslag zijn voorgekomen, begon zij de eerste dag met een fraaie negende plaats. Toevalstreffer of beginnersgeluk? Hoe het ook zij, dag na dag zakte ze verder weg tot ze nu al enkele dagen in die vochtige kelder zit waar het slecht toeven is. In het gezelschap van haar Golden Retreiver waar ze haar team naar heeft vernoemd. 
Haar misfortuin is waarschijnlijk te wijten aan de typische vrouwelijke wijze waarop ze haar team heeft samengesteld. Daarbij werd meer gelet op het gezicht, het haar, de uitstraling of het kontje, dan op de daadwerkelijke sprint- of klimkwaliteiten. Haar nummer één was dan ook Mooie Mario, die ze tot haar verdriet moest schrappen omdat die al jaren geleden is gestopt. Een dure les, want ze wordt er nog twee weken mee geconfronteerd, omdat in haar huis op last van de echtgenoot geen snippertje van de Tour wordt overgeslagen. Behalve het gehele TV-verslag ook Tour du Jour en de Avondetappe, terwijlVive le Vélo wordt opgenomen. 
Het enige voordeel, want elk nadeel hep dat, is bij dit mooie zomerweer de koelte van de kelder. 
Met de beste wensen van de organisatie dat al die mooie smoelen, haren, konten en persoonlijkheden in de tweede week nu eindelijk eens gaan vlammen.
Klassement na acht dagen: 
1. Team Superdaler 2.076 punten
2. Team Vibeman 1.833 punten
3. Team Pjotre Plavuus 1.826 punten
4. Team Marja Klaessen 1.787 punten
5. Team Sjef Kiggen 1.780 punten
6. Team Joke Elsman 1.767 punten
7. Team Megapool 1.760 punten
8. Team Fietsvarianten 1.735 punten
9. Team Wil Kiggen 1.719 punten
10. Team Tendenitis 1.708 punten
Door Fred van Slogteren, 7 juli 2013 18:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web