Uitslag en stand Slogblog Tourspel (VII)

Er lijkt geen maat te staan op het fenomenaal presterende Team Superdaler. In de rit van gisteren was het wederom onaantastbaar. Een bijna kannibalistsch overwicht, zoals niet eerder vertoond in het Slogblog Tourspel. De vraag is echter of het team net zo goed klimt als het daalt en in de etappe van vandaag misschien de zwakke plekken aan het licht gaan komen. Gisteren was de hiel van Achilles (foto) nog niet zichtbaar en kon het team haar superioteit breed etaleren, ondanks heftige tegenstand van de teams Damclub Witte van Moortsel, Alberts, Manuel Alberts, Vibeman en Megapool. De dammers onder hen hebben alles geprobeerd, zoals een Afrikaanse variant, meerslag- en damslag-tactieken en zelfs zijn de stenen van onderen gesteriliseerd, maar het heeft niet mogen baten, ook gisteren was Team Superdaler hors categorie
Toch zijn er enkele lichtpuntjes als indicatie dat het tij kan keren. Het bijna dagelijks goed presteren van Team Juud Jonker is zo’n lichtpunt. Dit team is van start gegaan zonder bonuspunten en eindigde gisteren wederom in de top tien. Een ander sterretje aan het firmament is ... 
... Team Kabo12 dat op de achtste plaats is geëindigd, gevolgd door opnieuw sterke prestaties van de teams Fietsvarianten en Pjotre Plavuus. Door die prestatie slaagde het laatste team erin de tweede plaats achter Team Superdaler te behouden, hoewel de achterstand iedere dag groter wordt. Team Vibeman – ook zonder bonuspunten gestart – is opgerukt naar de derde plaats net voor Team Fietsvarianten van onze huisdichter. Die is een half jaar geleden hard op zijn kokosnoot gegaan en wellicht zijn de hersenen dusdanig geherschikt dat hij de juiste formule voor het spel heeft ontdekt. Een stip verdient Team Corridor uit Volendam bezig aan een opmars om in navolging van Jan Smit en Nick & Simon het hoogste lied te gaan zingen. 
We hebben al een paar dagen geen nieuws gemeld uit de kelder. De teams van de echtelieden Renate en Piet van der Meer hebben kennelijk het trappetje gevonden en zich enigszins omhooggewerkt. Hun plaatsje in de donkere en vochtige kerker zijn direct ingenomen en dat was een heel gedrang. 
De teams die nu al gehandicapt zijn door uitvallers zijn daarbij, want twee teams hebben nog maar twaalf renners om te scoren. Eentje meer telt het Team Marco Verhoog, die beter Marco Verlaag kan heten, want dat team staat op de allerlaatste plaats in het klassement. Vier punten achter Team Golda dat zo goed aan dit spel is begonnen met een negende plaats in de eerste daguitslag. 
Jullie zien het, het vliegt van boven naar beneden, van links naar recht en van gele trui naar Rode Lantaarn. Wij als organisatie worden er helemaal iebel van. Als we dat maar overleven, meneer Melkert! 
Messieurs, dames à demain!
Ad en Fred
Uitslag zesde etappe:
1. Team Superdaler 259 punten
2. Team Alberts 255 punten
3. e.a. Teams Manuel Alberts, Damclub, Vibeman en Juud Jonker 249 punten
7. Team Megapool 245 punten
8. Team Kabo12 243 punten
9. Team Pjotre Plavuus 241 punten
10. Team Fietsvarianten 224 punten
Who the fuck is Sjef Kiggen?
Een team dat al vanaf dag één in de hoogste regionen verkeert is dat van Sjef Kiggen uit Tungelroy, een dorp iets ten zuiden van Weert. Een veteraan, misschien wel de oudste deelnemer aan het Slogblog Tourspel. Toen ik hem op het opgegeven nummer belde, kreeg ik zijn zoon aan de telefoon van het Team Wil Kiggen. Daarmee had ik de helft van de familie achterhaald, want aan het Slogblog Tourspel nemen ook nog de Teams Petra Kiggen en Stan Kiggen deel. Kunnen jullie het nog volgen? 
Vader Sjef, zoon Wil en diens vrouw Petra wisten nauwelijks dat ze meededen, want ze waren opgegeven door Stan, de kleinzoon van Sjef en de 19-jarige zoon van Wil en Petra. Stan is een verwoed mountainbiker, maar wil graag ook die racefiets hebben en hij heeft met het stiekem inschrijven van de hele familie nu vier ijzers in het vuur. Dat mag allemaal, als het maar om verschillende rechtspersonen gaat. 
Sjef is 78 jaar en een groot wielerliefhebber. Hoewel Wout Poels uit zijn regio komt, heeft hij toch het meeste vertrouwen in Bauke Mollema. In zijn beroepsjaren had Sjef een meubelzaak in Tungelroy, nadat hij in zijn jeugd het vak van meubelmaker had geleerd. Hij heeft het fenomeen van de meubelboulevards meegemaakt, maar lag niet wakker van de concurrentie. In zo’n klein dorp gunt men de plaatselijke middenstand het voordeel van het buurmanschap, want je gaat niet lekker naar de fanfare, naar de schuttersvereniging, naar de kegelclub, of naar het café als je weet dat je daar de plaatselijke meubelhandelaar kan tegenkomen, terwijl je net een bankstel hebt laten bezorgen van een groot landelijk woonwarenhuis. Dan word je in Tungelroy en soortgelijke dorpen uit de gemeenschap gestoten en dat wil niemand. 
Zo heeft Sjef altijd goed zijn brood kunnen verdienen en geniet hij nu al jaren geriefelijk van zijn oude dag. Door onder meer elke dag naar de Tour te kijken of met de elektrische fiets wedstrijdjes te doen met Stan op de MTB. 
Klassement na zeven dagen:
1. Team Superdaler 1.693 punten
2. Team Pjotre Plavuus 1.520 punten
3. Team Vibeman 1.459 punten
4. Team Fietsvarianten 1.441 punten
5. Team Megapool 1.432 punten
6. Team Sjef Kiggen 1.427 punten
7. Team Corridor 1.422 punten
8. Team Joke Elsman 1.418 punten
9. Team Souplesse Oblige 1.417 punten
10. Team Poelsboys 1.413 punten 
Door Fred van Slogteren, 6 juli 2013 18:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web