Uitslag en stand Slogblog Tourspel (VI)

Het Team Superdaler staat al dagen op de eerste plaats in het algemeen klassement, maar een dagzege werd nog niet behaald. Tot gisteren, toen het in een duizelingwekkende glijvlucht solo als eerste de streep passeerde met maar liefst 31 punten voorsprong op nummer twee. 
De zesde dag van het Slogblog Tourspel was een ongehoorde superdag geworden voor klassementsleider Team Superdaler. Vóór de andere deelnemers alsnog teleurgesteld een vakantie gaan boeken of de caravan bij de boer ophalen, deze troost: de ervaring van de laatste jaren heeft uitgewezen dat een dagkoers niet meer is dan een tussenstand en zo maar kan veranderen. 
Omdat ook superdalers wel eens een stuurfoutje maken en à la Wim van Est diep in het ravijn verdwijnen. Voor het winnen van het Tourspel heb je dan niks aan een doortikkend horloge ook al is het een Pontiac. Het kan ook zijn dat het team van de klassementsleider te ... 
... vroeg piekt en straks jammerlijk wegzakt in het verdriet om zo’n superdeluxe, maar verloren Jan Janssen racefiets
Vooralsnog geeft het Haarlemse team met een gerieflijke voorsprong iedereen het nakijken. Zoals gezegd stond er verder niemand op de finishfoto en moesten Team Vibeman en Racing Team Flandria zich op het erepodium aan de winnaar voorstellen. Aangenaam!
De top van het klassement volgt vanaf plaats twee de juiste tactiek door van dag tot dag te blijven scoren. De teams Sjef Kiggen, Joke Elsman, Souplesse Oblige, Pjotre Plavuus en dat van onze huisdichter doen dat consequent in afwachting wellicht van dat ene stuurfoutje, terwijl de teams Maddox, Tour de Franco, The Untouchables, Annelies van der Heijden en Charly de neus steeds nadrukkelijker aan het venster steken.
Opvallend is het presteren van Team Joke Elsman. Dat is geen koersen, maar stiekem meemuizen! Zonder nog een top-tien-notering in de daguitslagen te hebben bereikt is dit team er in geslaagd naar de vijfde plaats in het klassement op te rukken. Hoogste tijd om eens bij de teamleider langs te gaan. Hoe flik je dat, Joke?
De teams Poelsboys, Kees van der Meer en Corridor handhaven zich net in de top tien, maar moeten de hete adem in de rug voelen van een groot aantal runners up die het voornemen hebben in de tweede week te gaan toeslaan. 
Kortom de spanning stijgt, de zenuwen beginnen met gieren, de adrenaline spuit, de epo begint te werken en de bloedzakken liggen klaar. Dat gaat wat worden, meneer Melkert!
Messieurs, dames à demain!
Ad en Fred
Uitslag zesde etappe:
1. Team Superdaler 348 punten
2. Team Vibeman 317 punten
3. Racing Team Flandria 316 punten
4. Team Pjotre Plavuus 309 punten
5. Team Maddox 307 punten
6. Team Megapool 305 punten
7. Team Tour de Franco 301 punten
8. Team The Untouchables 299 punten
9. Team Annelies v.d. Heijden 297 punten
10. Team Charly 296 punten
Who the fuck is Superdaler?
Een man die volgens eigen zeggen tijdens de Tourweken niet te genieten is. Echt niet te harden en zijn vriendin Liesbeth en zoontje Thor, vernoemd naar de Noorse geweldenaar Hushovd, verlangen nu al naar de dag dat Parijs niet ver meer is. Want dan wordt Superdaler snel weer een gewoon mens met volop aandacht voor zijn geliefden en andere wereldse zaken. Woonachtig in Haarlem, net toegetreden tot het gilde der vijftigers, docent aan de School voor Journalistiek en fanatiek lezer van alles wat over de wielersport gaat. 
Zijn passie is het van cols afsuizen en hij vraagt zich al jaren af waarom deze discipline een ondergeschoven kind is in de lawine van wielerliteratuur die nog ieder jaar in omvang toeneemt. Daarom besloot hij er zelf een boek over te schrijven en interviewde daarvoor drie van de grootste vijf dalers uit de geschiedenis, omdat de andere twee (Fiorenzo Magni en Gastone Nencini) in de hemel verblijven, waaruit zelfs de beste dalers niet meer als een steen naar beneden kunnen vallen. 
De beschrijvingen van Rini Wagtmans (foto), Lucien Aimar en Frédérique Vichot, gevoegd bij zijn eigen ervaringen als daler - hij durft inmiddels bij een snelheid van zo'n 60 km per uur mee te trappen – hebben een zeer interessant boek opgeleverd dat volgende week op de Slogblog wordt gerecenseerd. 
Of dit team rechtstreeks op de zege in het Slogblog Tourspel afstevent en de Jan Janssen racefiets naar Haarlem verhuist, zullen de komende weken uitwijzen. Een superdaler is geconcentreerd op het wegdek, maar houdt de horizon steeds in beeld en leeft bij de dag. Gisteren al met het oog op morgen als de karavaan die snikhete bakoven van Frankrijk in koerst. Gute Nacht Freunden, es wird Zeit für mich zu geh’n.
Klassement na zes dagen:
1. Team Superdaler 1.434 punten
2. Team Pjotre Plavuus 1.279 punten
3. Team Souplesse Oblige 1.249 punten
4. Team Sjef Kiggen 1.240 punten
5. Team Joke Elsman 1.230 punten
6. Team Fietsvarianten 1.217 punten
7. e.a. Teams Poelsboys en Kees van der Meer 1.212 punten
8. Team Vibeman 1.210 punten
10. Team Corridor 1.204 punten
Door Fred van Slogteren, 5 juli 2013 18:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web