Uitslag en stand Slogblog Tourspel (V)

Veel deelnemende teams hebben hun kaarten gezet op de sprinters. Dat was gisteren duidelijk te merken want het was de beurt aan de nazaten van Piet Moeskops (foto). Waarschijnlijk zien we straks in de Pyreneeën hetzelfde omdat veel deelnemers hun vertrouwen aan de klimmers hebben gegeven. De teams die voor het klassement gaan, hebben kennelijk een goede mix gevonden tussen beide disciplines en die zijn bezig zich in het klassement af te scheiden. 
Zoals gezegd is er gisteren goed gescoord, want bijna ieder team heeft Cavendish in de gelederen en ook Greipel (gisteren 4e) zit in de meeste teams. Daarom alom hoge puntenscores en een bijna-fotofinish om uit te maken wie zich dagwinnaar mocht noemen.
De teams van Manuel Alberts, Damclub, Vibeman en Juud Jonker kwamen zonder puntenverschil over de eindstreep, maar moesten nipt hun meerdere erkennen in ... 
... het Team van concurrent Pjotre Plavuus die zijn tweede dagzege liet noteren.
De teams die op het klassement gokken deden eveneens goede zaken en waren volop betrokken in de eindsprint, resulterend in een 6e plek voor Team Megapool en een 7e voor Team Superdaler. Daarachter was het dringen voor de overige sprintersteams, zoals Team Alberts, Racing Team Flandria en de winnaar van de openingsetappe: Team Souplesse Oblige.
In het algemeen klassement begint Team Superdaler behoorlijk uit te lopen en het verschil met nummer twee is al meer dan 100 punten. Aanklampen dus, wil je nog een kans maken op die prachtige Jan Janssen racefiets. Geheel tegen de gewoonte in – want Superdaler rijdt liever keihard naar beneden dan naar boven – heeft dit geoliede team de 1000 punten-grens gepasseerd. 
Door een tweede dagzege in drie dagen is het Team Pjotre Plavuus opgeklommen naar de tweede plaats in het klassement. Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat er met 150 bonuspunten minder is gestart. 
Hardlopers zijn doodlopers, luidt het gezegde en dat lijkt op te gaan voor de teams van Jean Sucre, Marja Klaessen en Wil Kiggen die uit de top tien zijn weggevallen, maar als analytici uit de polder gaan we die deelnemers nog lang niet afschrijven en vooral van de zompige polderjongens van Jean Sucre verwachten we nog wel iets. Tot slot stellen we met voldoening vast dat Team Fietsvarianten van de Slogblog huisdichter aan het oprukken is. Een gokker pur sang want die schrijft al in als het woord Tourspel voor het eerst valt. Een zevende plaats in het klassement is voorlopig zijn beloning.
Andere teams die met stip in het klassement zijn gestegen zijn de teams Gerard Liesker, Chinamen, Shootfighter, Kabo12 en Teidenitis. Het wordt met de dag spannender, te meer daar we van onze gulle gevers nu ook de tweede en derde prijs bevestigd hebben gekregen.
Messieurs, dames à demain!
Ad en Fred
Uitslag vijfde etappe:
1. Team Pjotre Plavuus 266 punten
2. e.a. Teams Manuel Alberts, Damclub, Vibeman en Juud Jonker 263 punten
6. Team Megapool 261 punten
7. Team Superdaler 260 punten
8. e.a. Racing Team Flandria en Team Alberts 258 punten
10. Team Souplesse Oblige 251 punten
Who the fuck is Souplesse Oblige?
Zo op het oog is de leider van dit team, dat al een dagoverwinning op zak heeft en nu derde in het klassement staat, een gewone Amsterdammer, hoewel zijn wieg bijna 65 jaar geleden in Drenthe stond. Een onlangs gepensioneerde ambtenaar van de gemeente Amsterdam én oud-coureur. Vijftien jaar lang reed hij bij de liefhebbers en later bij de veteranen en kruiste daar de degens met onder andere Slogblog-coryfee Jan van der Horst. Sinds hij daar mee is gestopt is hij een fanatiek toerfietser die er zelfs in zijn vakanties op uit trekt. Samen
 met Ankie, zijn vrouw, legt hij op de randonneur duizenden kilometers af en dit jaar gaat de reis naar Praag. Geheel in de lijn van het harde regeringsbeleid reist hij twee keer per week naar Bovensmilde om daar als mantelzorger het leven van zijn oude vader wat te veraangenamen. Die lenigheid van handelen zit ook in de naam van zijn team verankerd, want soepelheid in gedrag verplicht net als adel. 
Net zo soepel zette hij jaren geleden zijn buurmeisje op de racefiets en diende haar van advies. Manon de Rooy zat in de jaren negentig in de nationale vrouwenselectie en blies haar partijtje luidruchtig mee in de Hoekse en Kabeljauwse twist tussen Van Moorsel en Knol. Manon zat in het kamp Van Moorsel, net als het andere buurmeisje van Souplesse Oblige: Petra Grimbergen. Die was in 1991 als lachende derde Nederlands kampioene én vandaag toevallig jarig (foto).
Dit alles gebeurde in de Amsterdamse Watergraafsmeer, de bakermat van de meest gelauwerde voetbalclub van Nederland en ook jarenlang de uitvalsbasis van het team dat in het Slogblog Tourspel stevig aan de leiding staat. In deze contreien heeft Team Superdaler vast de eerste beginselen van het dalen geleerd. Op de Diemerbrug!
Klassement na vijf dagen:
1. Team Superdaler 1.086 punten
2. Team Pjotre Plavuus 970 punten
3. Team Souplesse Oblige 964 punten
4. Team Sjef Kiggen 961 punten
5. Team Corridor 944 punten
6. Team Joke Elsman 938 punten
7. Team Fietsvarianten 932 punten
8. e.a. Teams Poelsboys, Leon Elsman en Kees van der Meer 928 punten
Door Fred van Slogteren, 4 juli 2013 18:00

Stand Tourspel

Wat een mooie verslagen elke keer Fred, mijn complimenten.
Toch begin ik me na een week af te vragen waar mijn team in de rangorde staat. Maak ik nog kans op die fiets of kan ik maar beter de vakantie gaan boeken? Misschien een idee om in het weekend een totaalstand te tonen en de ploeg van bijvoorbeeld de koploper? Dat maakt het spel voor de achtervolgers ook weer wat spannender.

Geplaatst door Hans, 05 juli 2013 06:40:12

Hele eer

Beste Hans, Wat een eer dat je het boeken van je vakantie laat afhangen van je stand in de ranglijst van het Slogblog Tourspel. Ad en ik voelen ons zeer gevleid. Wat je vraagt is ook onze bedoeling alleen publiceren we de totale stand niet in het weekend, maar op de rustdagen en op de maandag na de finish in Parijs. Nog even geduld het is zo 8 juli de eerste rustdag. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 05 juli 2013 07:26:44

Slogblog tourspel

Hardlopers zijn doodlopers dat is een feit,mijn complimenten voor de prachtige verslagen en verhalen zo ook de standen, maar ik ben van mening dat ik gister door de jury over het hoofd ben gezien,reclameren kan niet maar toch,succes verder,
Groet Jan.

Geplaatst door j.l suiker, 05 juli 2013 10:07:17

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web