Een nieuwe rubriek!

Hans Middelveld is een wielergek uit de kop van Noord-Holland. Hij kent alle renners die uit die streek komen en hij spaart van alles als het maar met wielrennen te maken heeft. Zoals aanplakbiljetten – tegenwoordig noemen we dat posters – van de grote wielerprogramma’s die vroeger in het Olympisch Stadion werden georganiseerd. Je had de jaarlijkse Grote Prijs van Amsterdam, de revanches van de wereldkampioenschappen, de Nederlandse baankampioenschappen, de huldiging van de Tour de France-ploeg, de aankomst van de Ronde van Nederland en natuurlijk de wekelijkse populaires. Die aanplakbiljetten hingen overal, maar vooral in winkels om het publiek naar het stadion te lokken. Een dag na de wedstrijd stonden er altijd jongetjes om die posters te bedelen en Hans was er één van. Hij heeft er tientallen ingelijst in zijn eigen museum op zolder hangen en hij koestert ze als kostbare kleinoden. Hij stuurde me een aantal foto’s uit die verzameling en aan elke poster zit een verhaal. Zo lang de voorraad strekt zal ik er elke zondag een op de weblog plaatsen en het verhaal er bij vertellen. Vandaag de eerste.

Door Fred van Slogteren, 5 november 2006 9:00

texel -plaza

ik ben op zoek naar hans middelveld timmerman was bij scheepswerf kraaier later scheepswerf de beer van 1962 tot 1964

Geplaatst door w h mulder, 18 november 2006 11:04:46

Hans Middelveld

Beste heer Mulder,

Onze Hans Middelveld is inderdaad de Hans Middelveld die u zoekt. Als u een mailtje stuurt naar fred@slogblog.nl met uw telefoonnummer dan zorg ik dat Hans contact met u opneemt.

Fred

Geplaatst door Fred, 19 november 2006 11:03:11

Gerrie Pelser

Ik ben de dochter van Gerrie Pelser. Tot nu aan toe heb ik me weinig geinterresserd in zijn wielr carriere, maar heb pas geleden een doos vol krantenknipsels e.d heb gevonden. Graag zou ik meer van hem willen weten (ook voor mijn kinderen die opa nooit hebben gekend). Kunnen jullie me hieraan helpen?
Ik heb zelf ook een aantal foto's gevonden. Als iemand interesse heeft wil ik die graag kopieren of scannen.

Met vriendelijk groet,
Nicole Pelser van Elswijk

Geplaatst door Nicole Pelser van Elswijk, 06 februari 2009 12:25:10

Gerrie Pelser

Geachte mevrouw Pelser van Elswijk, Als u zich bekend maakt (tel.nr. e-mailadres) op fred@slogblog.nl, dan neem ik contact met u op. Ik kan u in contact brengen met mensen binnen de wielerwereld die uw vader goed hebben gekend. Groet! Fred van Slogteren

Geplaatst door Fred, 06 februari 2009 12:33:01

informatie gezocht baanwedstrijden 1965

Beste wielervrienden,
Ik ben oud amateurwielrenner en momenteel actief in de wereld van de oldtimer bromfiets. Voor de Vliegenmepper, het blad van de Bromvliegers de grootste oldtimer bromfietsclub van de Benelux met 420 leden, ben ik bezig met het schrijven van een artikel over wielerwedstrijden op wielerbanen achter Batavus 50 cc motoren/bromfietsen ergens in de jaren zestig. We weten dat o.a. Peter Post in 1965 achter deze machines heeft gereden. Die hebben we reeds geïnterviewd en dat heeft de nodige informatie opgeleverd, maar nog niet voldoende.
Wie kan mij helpen aan meer informatie over deze wedstrijden?
Jullie hulp wordt bijzonder op prijs gesteld.
Denk je dat je misschien kunt helpen (of ben je gewoon benieuwd)dan mail ik je graag een foto van de gangmaker op zijn Batavus, Peter Post zittend op zo'n machine en een artikeltje uit een dealerblad van Batavus uit augustus 1965.
Bij voorbaat hartelijk dank
Namens de Bromvliegers www.bromvliegers.nl

Hans van Eck
e-mail: hansvaneck@home.nl

Geplaatst door Hans van Eck, 10 april 2009 19:02:31

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web