Uitslag en stand Slogblog Tourspel (IV)

Er waren gisteren in de ploegentijdrit geen punten te verdienen met de uitslag van de ploegentijdrit, maar wel met de diverse klassementen. Wat direct opvalt is dat Team Vibeman andermaal de dagzege in de wacht heeft gesleept, zij het samen met Team Megapool. Twee teams uit Twente, reden voor ons de vlag Twentse vlag te hijsen voor dit overwicht.
Er begint tekening te komen in de strijd omdat de top van het klassement goed heeft gescoord en de verschillen, veroorzaakt door de bonuspunten, een steeds kleinere rol gaan spelen. Kortom, het is koers, het spel staat op de wagen, met volop ... 
... ontsnappingen, waaiers en achtervolgers. Herbert Dijkstra kan ze al niet meer uit elkaar houden.
Voorlopig lijkt de hoofdrol weggelegd voor Team Superdaler en met de punten van de derde plaats, die gisteren werd behaald, is de voorsprong weer iets groter geworden. In de afdalingen kan dit team zomaar uit zicht verdwijnen omdat het zichzelf geleerd heeft mee te trappen als het steil naar beneden gaat. Dat dreigt nu al te gaan gebeuren, want Superdaler cs. is los. En goed los. Met het oog op morgen een gevaarlijke situatie voor de rest van de deelnemers. 
Achter dit team vormt zich een waaier waarin de teams Manuel Alberts en de Damclub wederom goed meedraaien en het Team Juud Jonker een grote regelmaat vertoont. Daarachter proberen de teams Alberts en Mike Wilkinson aansluiting te krijgen, met al een tweede top tien notering in vier dagen. 
Van de deelnemers met het maximum aantal bonuspunten slagen de teams Jean Sucre, Sjef Kiggen, Corridor en Marja Klaessen er in hun papieren voorsprong vast te houden en lijken ze aangewezen de achtervolging op het ontketende team Superdaler te gaan leiden. 
Ook de winnaar van eergisteren Team Pjotr Plavuus – gesponsord door de FIOD – blijft de aandacht vragen. Gestart met 100 bonuspunten, is hij gisteren van de 19e naar de 13e plaats opgeklommen. 
De snelste stijger is natuurlijk het Team Vibeman. Vertrokken zonder bonuspunten is deze ploeg uit Tukkerland nu al opgerukt naar de 25e plaats in het klassement. 
Oejoejoejoe, dat belooft wat meneer Melkert!
Messieurs, dames à demain!
Ad en Fred
Uitslag vierde etappe:
1. e.a. de teams Megapool en Vibeman 141 punten
3. Team Superdaler 136 punten
4. e.a. de teams Manuel Alberts, Damclub en Juud Jonker 131 punten
7. Team Pjotre Plavuus 128 punten
8. Team Alberts 126 punten
9. Team Mike Wilkinson 123 punten
10. Team Corridor 117 punten
Who the fuck is Megapool?
Dat alleen mensen die ooit een rugnummer hebben opgespeld verstand van wielrennen hebben, zoals wel eens op de Slogblog wordt beweerd, werd gisteren weer eens geloochenstraft toen Team Megapool (ex acquo) als eerste eindigde op de vierde dag van het Slogblog Tourspel. De leider van dit team bekent zonder schroom dat hij niets met wielrennen heeft en er ook nauwelijks iets van weet. Toch is hij misschien wel de meest gelauwerde sporter in ons deelnemerveld, omdat hij als internationaal meester in 1985 als zesde eindigde in het WK Dammen in Italië. Niet namens Nederland, waar hij twee jaar later van achter het IJzeren Gordijn een verblijfsvergunning kreeg, maar voor zijn vaderland Polen. 
De tegenwoordige inwoner van Almelo, waar hij als CNC-frezer de kost verdient, was in die jaren een regelmatige tegenstander van onze wereldkampioenen in die tijd: Tonny Sijbrands en Harm Wiersma.
Zijn deelname aan het Slogblog Tourspel beschouwt hij als een goede grap, zeker nu hij het goed doet. Veel tijd heeft hij overigens niet uitgetrokken toen hij zijn team samenstelde. Hij lette daarbij meer op nationaliteiten dan op namen en laat nu zijn jonge landgenoot Michal Kwiatkowski het geweldig doen. 
Klassement na vier dagen:
1. Team Superdaler 826 ptn.
2. Team Sjef Kiggen 773 ptn.
3. Team Jean Sucre 749 ptn.
4. Team Corridor 736 ptn.
5. Team Marja Klaessen 730 ptn.
6. Team Leon Elsman 723 ptn.
7. Team Wil Kiggen 721 ptn.
8. Team Kees van der Meer 720 ptn.
9. e.a. de teams Poelsboys en Joke Elsman 715 ptn.
Door Fred van Slogteren, 3 juli 2013 18:00

stand

waar staat het totaalklassement ergens?

Geplaatst door marino barkel, 03 juli 2013 22:03:24

totaalklassement

De totale stand met alle 103 deelnemers wordt drie keer gepubliceerd. Op de 2 rustdagen en na afloop. Het is teveel werk om dat elke dag te doen. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 04 juli 2013 05:30:58

stand

oke, prima en bedankt voor het antwoord

Geplaatst door marino barkel, 04 juli 2013 10:51:55

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web