Uitslag en stand Slogblog Tourspel (III)

De dagwinnaar van gisteren is geen onbekende, want vorig jaar boekte dit Limburgse team twee dagoverwinningen, zij het onder een andere naam. Met de tot nu toe hoogste dagscore maakt Team Pjotre Plavuus een enorme sprong in het klassement, maar omdat niet de maximale bonuspunten zijn gepakt is de top tien nog niet in zicht. 
Het team van David van der Linden werd verrassend tweede, de hoogste klassering voor dit jonge team in drie jaar deelname. 
Onze Britse vrienden zijn als gewoonlijk slow starters, maar zijn vermaard om hun stevige eindsprint. Team Mike Wilkinson lijkt daar al mee begonnen te zijn en de vraag is of ... 
... deze fellow Britains van Wiggins en Froome verder opstomen en mee gaan dingen naar de prachtige prijzen in dit nu al spannende Slogblog Tourspel. 
Het was eveneens een goede dag voor het Team Superdaler, de derde in successie. Het team heeft the flow te pakken waar het in het door de teamleider geschreven boek om gaat. De grootste kracht van een ronderenner is volgens wijlen Peter Post een constante vorm en daar beschikt dit team over, reden waarom de toppositie is overgenomen van het Team Sjef Kiggen. 
In de kelder van het klassement zit al twee dagen het Team Renate van der Meer, dat in 2011 nog iedereen de baas was. Moederziel alleen in een koude kelder is geen pretje, maar gelukkig heeft het team gezelschap gekregen van een goede bekende. Het Team Piet van der Meer zit eveneens te rillen in die pikdonkere kelder waar het trappetje naar de begane grond zo moeilijk te vinden is. Gedeelde smart is halve smart, maar het is toch niet wat deze voormalige Mallorca-gangers gewend zijn. Gelukkig is Parijs nog heel ver. 
Messieurs, dames à demain! 
Ad en Fred 
Uitslag derde etappe:
1. Team Pjotre Plavuus 207 punten
2. Team David van der Linden 189 punten
3. e.a. Team Manuel Alberts en Team Damclub 185 punten
5. Team Vibeman 184 punten
6. Team Megapool 182 punten
7. Team Mike Wilkinson 181 punten
8. Team Superdaler 179 punten
9. Team Juud Jonker 174 punten
10. Team Marja Klaessen 169 punten
Who the fuck is Pjotre Plavuus?
Toen zijn aanmelding bij ons binnenkwam, dachten we direct aan Aavo Pikkuus een Russische staatsamateur uit de jaren zeventig en tachtig die ooit derde werd in Olympia’s Tour. Pjorte Plavuus is net zo’n naam, maar de teamleider is afkomstig uit de regio Roermond. Hij is geen oud-renner, maar wel iemand in wiens leven de fiets een prominente plaats inneemt. Hij gaat dagelijks met de stadsfiets naar het station en wekelijks trekt hij er voor de conditie met mountainbike op uit. In de weken dat de Tour draait moet je hem zo min mogelijk storen. Ondanks alle perikelen van de laatste tijd is het voor hem nog steeds een schitterend evenement. 
Pjotre is een aardige man, hoewel je bij het vernemen van de naam van zijn werkgever geneigd bent daar aan te twijfelen. Hij is namelijk P&O-adviseur bij de FIOD in Eindhoven en er zijn Nederlanders die daar dramatische ervaringen mee hebben. 
Wat de actieve sportbeoefening betreft heeft hij een mooie carrière als volleyballer achter de rug in de vaderlandse hoofdklasse. Hij speelt nog steeds maar met een verwijzing naar zijn 54 jaren niet meer op het hoogste niveau. 
Gisteren was hij daar wel even in het Tourspel en gezien zijn prestaties van vorig jaar zou het ons niet verbazen als hij binnenkort al in de top tien van het klassement opduikt. 
Klassement na drie dagen:
1. Team Superdaler 690 ptn.
2. Team Sjef Kiggen 669 ptn.
3. Team Jean Sucre 646 ptn.
4. Team Souplesse Oblige 644 ptn.
5. Team Kees van der Meer 637 ptn.
6. Team Leon Elsman 635 ptn.
7. Team Poelsboys 626 ptn.
8. Team Wil Kiggen 622 ptn.
9. Team Corridor 619 ptn.
10. Team Joke Elsman 616 ptn.
Voor de ploegentijdrit van vandaag zijn geen punten te verdienen met de etappe-uitslag, maar wel met het nieuwe algemene klassement en de klassementen om de punten-, berg- en jongerentrui. 
Door Fred van Slogteren, 2 juli 2013 18:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web