Uitslag en stand Slogblog Tourspel (II)

De tweede etappe is gewonnen door Team Vibeman, één van de last-minute inschrijvingen. Die winst kwam tot stand door Team Megapool af te schudden en het oprukkende Team Superdaler voor te blijven. In onze eigen Tour de Jour/Avondetappe-analyse oordelen wij dat het spel nog het meest weg heeft van een schaakpartij, met een Corsicaanse opening.
Opvallend is in deze eerste dagen de taktiek van de vorige winnaars van het Slogblog Tourspel, want zij bevinden zich nadrukkelijk helemaal achterin het Tour(spel)peloton. Wordt door het ... ... Team Philippe De Mattos (winnaar 2012) een Anquetil-taktiek gehanteerd? Of is er nu al sprake van een zekere koersmoeheid vanwege een gedwongen verblijf in de vochtige hitte van een overdekt zwembad vol met joelende afzwemkinderen? Het Team Renate van der Meer (winnaar 2011) laat het er helemaal bij zitten, want afkomstig uit de zelfbenoemde sportstad Zoetermeer bungelt het zelfs helemaal achteraan. Is dat overmoed, of komt straks de aap uit de mouw in de vorm van de fameuze mattarello-variant? De komende dagen zullen het leren.
Nog even wat bijzonderheden. Er zijn twee teams in de strijd met exact dezelfde samenstelling. Als die winnen hopen we dat Jan Janssen Individual Bikes een tamdem in de aanbieding heeft. Verder zijn er zeventien teams van start met minder dan vijftien renners. Drie zelfs met maar dertien. Je moet de goden maar durven verzoeken.
Messieurs, dames à demain!

Ad en Fred
Uitslag tweede etappe:
1. Team Vibeman 187 punten
2. Team Superdaler 182 punten
3. Team Megapool 180 punten
4. Team Pjotre Plavuus 176 punten
5. e.a. Teams Manuel Alberts, Damclub en Juud Jonker 167 punten
8. Team Alberts 155 punten
9. Team Jean Sucre 151 punten
10. Team Marja Klaessen 146 punten
Who the fuck is Vibeman?
Vibe is een woordje met meerdere betekenissen, maar voor de winnaar van vandaag is het zijn lievelingsdrankje. Meng een flinke dosis wodka door een glas Red Bull en je kunt als stapper met stoom uit de neusgaten de wereld aan. Hij is als getrouwd man en eerzaam werknemer op een advocatenkantoor allang geen stapper meer, maar de adrenaline spuit vanzelf door zijn aderen als hij in de verte de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez ziet liggen. Daartegenop fietsen is zijn lust en zijn leven en dat heeft hij al vele malen gedaan.
Een actief baasje deze Vibeman uit Tukkerland, want twee maal per week kun je hem in de Twentse dreven zien hollen, bezig aan zijn vijf kilometer lange trainingsrondje. Fietsen, hardlopen en dammen, daar draait hij zijn hand niet voor om, maar als debiteurenbeheerder heeft hij in deze barre economische tijden meer moeite met de wereld om zich heen. Daarom adviseren wij van WC-Eend: neem eens een VIBE, man!
Klassement na twee dagen:
1. Team Sjef Kiggen 519 punten
2. Team Superdaler 511 punten
3. Team Souplesse Oblige 502 punten
4. Team Jean Sucre 486 punten
5. Team Wik Kiggen 476 punten
6. Team Kees van der Meer 472 punten
7. e.a. de Teams Poelsboys en Leon Elsman 470 punten
9. e.a. de Teams Wouter Kaandorp en Joke Elsman 465 punten
Door Fred van Slogteren, 1 juli 2013 18:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web