De Kus!

Hoe lang gaat het nog duren voordat Marc Cavendish ons gaat vervelen, ja zelfs tegenstaan. Die gast blijft maar winnen en de nummer twee staat zelden op de foto. Als supersprinter lijkt hij niet te kloppen en na een voor hem zeer geslaagde editie van de Giro d’Italia waarin hij vijf maal de hele meute aftroefde en de puntentrui mee naar het eiland Man mocht nemen, begint morgen over drie weken de – nu echt – honderdste Tour de France en daarin zal Cav zijn kunstjes van de laatste jaren zeker gaan herhalen. 
Een jaar of wat geleden was de renner op de foto een van zijn voorgangers. Lang niet zo dominant en waarschijnlijk ook niet zo ... 
... snel, won Robbie McEwen heel wat etappes. Hij had bovendien meer concurrentie, want Mario Cipollini en Alessandro Petacchi – om er maar eens twee te noemen - konden er ook wat van. Dat maakte het ook spannender want ik weet niet hoe het met jullie gaat, maar ik vergat tijdens de Giro nog wel eens de tv aan te zetten als ik wist dat het een vlakke rit was. Je zapt immers ook weg als de reclame over het scherm rolt, met filmpjes die je al tig keer hebt gezien. 
Dat had ik veel minder dan in de tijd van Robbie al was het alleen maar om zijn teksten na afloop in werkelijk perfect Vlaams met een heel licht Australisch accent. Hij is met zijn Vlaamse vrouw naar Australië teruggekeerd en ik vraag me af hoe het daar met hem gaat. Zou hij wel eens kijken op de dagen dat iedereen weet: dat is er weer één voor Cav. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 8 juni 2013 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web