Uit de wasserette van Henk …

 
“Leontien en Farm Frites dat is
een echte tandem.
Leontien is de snelste 
Hollandse ter wereld en
wij bakken de lekkerste Hollandse 
frieten ter wereld.”
Met deze boodschap presenteerde de Zuid-Hollandse frietenfabrikant zich in 2004 in een reclameboodschap, toen hij hoofdsponsor was van de beroemdste Nederlandse wielrenster van toen. Farm Frites–Hartol was destijds ... 
... een geduchte damesploeg en Van Moorsel moet toen nog geen idee hebben gehad dat ze nog geen tien jaar later al enigszins in de schaduw van het fenomeen Marianne Vos zou staan. Vos heeft nog niet gepresteerd wat zij allemaal op haar erelijst heeft staan, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Wat niet wil zeggen dat De Joekel van Boekel en later Het Topmerk uit Nieuwerkerk niet zo veel gepresteerd zou hebben, want om haar te overtreffen moet Voske nog wel een paar tandjes bij zetten. 
Behalve in regenboogtruien is Van Moorsel nog altijd de beste. Die voorsprong in wereldtitels komt voornamelijk omdat Vos veelzijdiger is en zich als veldrijdster (en misschien straks ook als mountainbikester) al jaren een klasse apart toont. Van Moorsel overtreft haar vooralsnog in Nederlandse kampioenstruien en Olympische gouden plakken. Maar Vos is nog maar 25 jaar en lijkt nog niet verzadigd.
Waar Marianne in het veld scoort, daar lijkt Leontien de betere tijdrijdster. Daarom zie ik De Familiekloek uit Babyloniënbroek niet zo snel het werelduurrecord aanvallen, terwijl de Tour Féminin niet meer op de kalender staat. 
Overigens is dit truitje niet van Van Moorsel geweest, maar sierde het in 2002 en 2003 de ranke schouders van de Almelose Arenda Grimberg.
Tot volgende week!”
Henk Theuns
Door Fred van Slogteren, 17 april 2013 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web