Herinneringen bij een foto …

"Bijgaande foto is gemaakt in 2001 en betreft een groep junioren van de wielervereniging Alcmaria Victrix. Het vijftal (vanaf links Hugo Gootjes, Sietse Pomper, Tom Ruiter, Menno de Boer en Thomas Dekker) was dat jaar op vakantie c.q. trainingskamp in het Zwitserse Arosa. Zij waren daar in gezelschap van o.a. de Friese broers Arjen en Wim Stroetinga, eerstgenoemde een geducht marathonschaatser, de ander een zeer snelle en dus veel winnende beroepswielrenner.
De vijf  Alcmarianen, allen ambitieus om iets te bereiken in de wielersport, konden via sponsoring van het ... 
... Schager autobedrijf Haanstra en de vader van Menno de Boer een weekje op vakantie naar Zwitserland. “Om te trainen en andere leuke dingen te doen zoals onder andere zwemmen”, aldus Hugo Gootjes, die al heel jong heel behoorlijk omhoog kon fietsen, maar al vroeg besloot om het wielrennen louter voor zijn plezier te bedrijven. In het amateurcircuit koerst hij nog wel eens mee terwijl hij als ploegleider ook actief is bij het team van Parkhotel Valkenburg powered by Math Salden. Hugo, die werkzaam is in de beveiligingstechniek, is daarom nog steeds goed in conditie want in een trainingsritje met zijn ‘meiden’ wil hij zich er onder geen beding af laten rijden.
Sietse Pomper hield de wielersport ook al snel voor gezien. Na een studieperiode in de VS is hij nu werkzaam als ICT-specialist bij Plusine, het bedrijf van zijn vader dat al jarenlang de gewaardeerde hoofdsponsor is van Alcmaria Victrix.
Tom Ruiter vindt, alhoewel ook hij niet meer actief wielersport bedrijft, zijn naam regelmatig terug in de regionale pers. Tom is namelijk persfotograaf in de kop van Noord-Holland en onder zijn foto’s in het Noordhollands Dagblad prijkt dan keurig zijn naam.
Menno de Boer was een redelijk talentvol klimmer en zelfs enkele jaren recordhouder van de klimtijdrit naar de top van de St. Grau bij Girona waar elk jaar het trainingskamp van de club van Paul Tabak wordt gehouden. Menno rijdt nog af en toe een koersje op amateurniveau en is nu fulltime brandweerman. Daarnaast heeft hij een internetwinkel in wielerbenodigheden, zoals o.a. zijn eigen merk fietsen, niet toevallig St.Grau, genoemd naar zijn berg in Spanje.
Nummer vijf op de foto, Thomas Dekker, is de enige die nog echt actief is in de wielersport. Hoe zijn carrière is verlopen mag genoegzaam bekend zijn. Thomas wisselde hoogtepunten af met dieptepunten en probeert nu, na een lange schorsing vanwege het gebruik van verboden middelen, het verloren terrein te herwinnen.
Dat gaat hem voorlopig nog wat moeizaam af maar de afgelopen week was hij opeens vol in beeld. Niet door het winnen van een koers maar als tv-figurant in de The Passion, de spraakmakende hervertelling van de laatste uren van Jezus.
Voor Thomas hadden de makers van The Passion een wel heel passende rol bedacht door hem als Barabbas te laten optreden, een wat duistere figuur die onder andere vast zat wegens moord maar werd vrijgelaten in plaats van Jezus die aan het kruis werd gespijkerd. 
Thomas verklaarde voor de radio dat hij met genoegen aan deze produktie had meegewerkt en dat de rol wel een beetje bij zijn situatie paste. Wij als tv-kijkers hebben mogen constateren dat hij zijn armen nog uitstekend in de lucht kan steken. Het wordt tijd dat hij dat ook na een gewonnen koers weer eens gaat doen. 
Tot de volgende week!"
Rob Kat
  
Door Fred van Slogteren, 2 april 2013 10:00

Thomas Dekker

In 2001 reed Thomas Dekker nog het WK bij de junioren in Lissabon en werd daar 35ste!

Geplaatst door Harry Hermkens, 02 april 2013 21:46:53

glansrol

Een mooie glansrol van Thomas in The Passion van de week. Een geweldige Barabas.

Geplaatst door marco V, 03 april 2013 11:19:28

Thomas

In de maand maart is er voor een echte prof die moet presteren om zijn salaris te rechtvaardigen maar één doel in het leven. Honderd procent concentratie op de koersen die hij in het voorjaar moet rijden en dan is er m.i. geen plaats voor uitstapjes naar de showbizz.

Geplaatst door Michel, 03 april 2013 12:04:27

Thomas

Maar laten we eerlijk zijn, Thomas zal nooit meer de renner worden van zijn eerdere nivo. Dus is het logisch dat hij alvast bezig is met zijn carriere na het fietsen

Geplaatst door Hank, 03 april 2013 19:02:32

concentratie

Wat een onzin, dat een proef in maart zich alleen op wielrennen moet en mag focussen. En zeker Thomas Dekker plaats je niet zomaar in een "hokje". Dat blijft een excentrieke. En dat heeft ook wel wat. Alleen maar grijze muizen in het doorgaans virtuele kleurrijke peloton is ook maar erg saai. Enne serieus... vroeger rookten mannen als Wim van Est en Woutje Wagtmans er ook nog een sigaretje bij...

Geplaatst door marco V, 03 april 2013 20:24:04

Onzin?

Niet zo snel onzin roepen Marco, als je kennelijk niet weet hoe een productie als The Passion tot stand komt. Dat is dagenlang repeteren op de set en steeds weer overdoen. Tot de regisseur tevreden is. Daar is Thomas ongetwijfeld steeds bij geweest en vandaar mijn opmerking. Dat kan een echte prof zich in het voorjaar niet permitteren. Zeker niet in die kou van vorige week.

Geplaatst door Michel, 04 april 2013 08:33:04

onzin

en in de kou op de foets zitten is dan de remedie? Ik denk overigens misschien wel dat ze in eerste instantie Michael Boogerd wel hebben willen vragen. Vorig jaar in Roterdam was het een Rotterdammer, John de Wolf, en nu geen Hagenaar. ;-)
Ik heb hier in de stad weinig van de set geizen tot op de voorlaatste dag overigens. En zo'n beangrijke rol had Thomas nu ook weer niet dat hij daar overal bij zou moeten zijn geweest, waar dan ook.

Geplaatst door marco V, 04 april 2013 11:34:42

Onzin

Als je wielrenner bent, dan ben je geen toneelspeler.

Geplaatst door Hank, 04 april 2013 15:00:06

Toneelspelen

Daar denk ik toch anders over. Ik ben geen insider, maar volgens mij maakt enig talent als acteur een essentieel onderdeel uit van het vak van wielrenner.

Geplaatst door Jac Zwart, 04 april 2013 18:32:00

Inderdaad

Zonder cynisch te willen worden, maar we hebben de afgelopen tijd hele jaargangen van wielrennende acteurs de revue zien passeren. Allemaal speelden ze met verve de vermoordde onschuld. Toen op die rol de sleet kwam, schakelden ze zonder schroom over op de glansrol van slachtoffer. Hoezo geen acteurs?

Geplaatst door joep scholten, 04 april 2013 18:45:18

Thomas

En toch is,was en blijft Thomas een buitenbeentje!!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 04 april 2013 21:38:59

bye, bye, zwaai, zwaai

Deze voorheen zo leuke blog begint steeds meer een plaats te worden van gefrustreerde, zure ouwe kereltjes, (onder aanvoering van Scholten) die iedere keer maar weer hun vervelende riedeltje afsteken. Dit is meteen de laatste keer dat ik hier kom.

Geplaatst door Cor, 05 april 2013 10:18:42

Arme Cor

Arme Cor, ik vermoed bij hem aanleg voor een in Nederland veel voorkomend talent: leiden aan het wereldleed, feitelijk een beetje slachtoffer zijn van de turbulentie van het leven. En dan wordt het allemaal teveel en haak je af; dat laatste laat je vanzelfsprekend wel even weten. Supporters, het zijn soms net wielrenners!

Geplaatst door joep scholten, 05 april 2013 10:42:59

correctie Arme Cor

Voor de scherpe lezers: dat 'leiden' in de eerste zin, hoort natuurlijk 'lijden' te zijn.

Geplaatst door joep scholten, 05 april 2013 16:01:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web