De Kus!

Afgelopen zaterdag begon het wielerseizoen in Noord-Europa met De Omloop Het Volk, de koers die sinds enkele jaren De Omloop Het Nieuwsblad heet, omdat de krant Het Volk is opgegaan in Het Nieuwsblad. Het was bitter koud en dat was aan de renners goed te zien. Hoewel ik één coureur opmerkte die met blote armen en blote benen reed, waren de meeste renners dik ingepakt met goed isolerende kleding. Velen hadden de mond afgeschermd met een halsdoek en ook de meeste oren waren afgedekt. Het gevolg was dat veel renners niet te herkennen waren, mede veroorzaakt door het feit dat ... 
... veel shirts dit jaar voor het eerst in het peloton te zien zijn. De twee renners die uiteindelijk na veel afzien om de beslissing mochten sprinten zag je na afloop gezichtsgrimassen maken om de verstijfde mondspieren weer enigszins soepel te maken om niet als iemand met een spraakgebrek te hoeven praten.
Ze stonden ermee op het podium en toen gebeurde er iets ongelooflijks. Twee fraaie kusmissen kwamen het podium op slechts gekleed in een dun zwart minijurkje (kleedje, zei de Vlaamse commentator) met blote hals en blote armen. Ze gingen aan weerszijden van het erepodium staan en wachtten geduldig tot ze hun ding mochten doen, te weten winnaar Luca Paolini kussen. Daarna stonden ze nog minuten in de houding omdat dat zo gerepeteerd was vooraleer ze achter het verhoog konden verdwijnen waar wellicht een liefhebbende moeder of vriend stond met een dikke met bont gevoerde jas om weer enigszins warm te worden. Ik vond het gezien de ijzige kou met een bijbehorende Noordooster een prestatie van formaat. Ze vertoonden niet eens kippenvel. Een dikke kus waard. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 2 maart 2013 9:00

Kiekenvlees

Hé Fred, die meiskes hadden geen "kiekenvlees"! Kippenvel is Hollands!Daar hebben ze in Vlaanderen nog nooit van gehoord, hoor.

Geplaatst door theo, 02 maart 2013 23:59:22

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web