De Burgerlijke Stand van 25 februari.

ALBANI, Francesco (1912, overleden 07.07.1997, Italië)
AMSTERDAM, Cees van  (1938, Nederland)
BRADSHAW, Toni (1976, Nieuw Zeeland)
CASAS CALLEGO, Claudio José (1982, Spanje)
GONZALEZ LINARES, José Antonio (1946, Spanje)
HAUSSLER, Heinrich  (1984, Duitsland)
HORDIJK, Bas  (1952, overleden 30.07.1977, Nederland)
HORST, Menno  (1986, Nederland)
LARA RUIZ, Francisco José (1977, Spanje)
MAJERUS, Christine (1987, Luxemburg)
MOLENAERS, Yvo  (1934, België)
MUCH, Rebecca (1986, Verenigde Staten)
PAULINHO COELHO, Jacinto (1953, Portugal)
PINOTTI, Marco  (1976, Italië)
RODRIGUEZ, Jackson (1985, Venezuela)
SCHALEN, Paul van  (1972, Nederland)
SPRUYT, Jos  (1943, België)
STEVENS, Juliën  (1943, België)
VESTBY, Martin (1977, Noorwegen)
ZIEGLER, Edi  (1930, Duitsland)
Door Fred van Slogteren, 24 februari 2013 23:00

Cees van Amsterdam

Ik heb in de jaren zestig, gereden met de Gebroeders Cees en Jan van Amsterdam uit, ik dacht Leiderdorp, en er was ook nog een Cees of Jan van Amsterdam die uit de regio ergens in Noord Holland in die jaren verkaste naar Zundert, alwaar vader , Senior, een rijwielzaak begon, dat was altijd makkelijk, om eventuele race aankopen te doen.Maar nu wil ik de Cees van Amsterdam felicireren met zijn 75e geboorte dag, maar welke Cees verjaart. Ik weet ook dat een van de 2 Leiderdorpers is overleden, echter of dit Cees of Jan betreft, dat weet ik niet? Wellicht kan een ander mij hierover informeren. Het weer op Tenerife is een stukje beter, als bij jullie daar in het kikkerland, en vernam zelfd dat Brussel - Kuurne- Brussel afgelast werd, ja het kan verkeren, Hier heb ik er gelukkig geen last van, Ja mijn buurman uit den Haag zegt altijd wanneer het rotweer is, en dat is het dikwijls daarginds, wrijf het er maar lekker in !, Dus ik geniet er dan dubbel van, Voor deze maal eindig ik met vele groeten. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 25 februari 2013 14:31:19

Theo ten Amsterdam

Om met Louis van Gaal te spreken: begin IK nou kinds te worden offe .....?? Hoe het zij, de vraag welke Kees vandaag jarig is, komt me overbekend voor en ik meen er vorig jaar al op geantwoord te hebben. Maar ok, de kracht zit hem in de herhaling, dus met alle liefde nogmaals.

Kijk Theo, het zit zo. De wielergeschiedenis kent vier coureurs met de naam Van Amsterdam en behalve de jarige van vandaag zijn ze allemaal afkomstig uit Leiderdorp. De oudste en tevens beste was Aad. Die verhuisde inderdaad naar Brabant, maar niet naar Zundert zoals jij meent. Hij begon een 'rijwielhandel' aan de provinciale weg van Breda via Rijsbergen, Zundert en Wernhout naar de Belgische grens, maar zat daar op grondgebied van Breda. Het pand is overigens al jaren terug afgebroken.

Deze Aad kreeg een zoon met de naam Kees en die viert dus op 25 februari feest. De mannen met wie jij nog hebt gereden, waren hoogstwaarschijnlijk al dan niet verre familie van de import-Brabanders. Hun namen waren inderdaad Jan en Kees. Eerstgenoemde was een doldrieste aanvaller, zoiets als jij, maar dan met de stijl van een wroeter en vaak met het schuim op de bek. Broer Kees had meer moeite om zich te onderscheiden.

Zo weer duidelijk? Schrijf het meteen op, anders begin je er volgend jaar weer over. Groet van Grijze Gruit uit Haag!

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 25 februari 2013 15:31:50

Van Amsterdam

Het gehuchtje waar Aad van Amsterdam zijn fietsenzaak had is Effen (dus niet Etten). Thans is Effen geannexeerd door de gemeente Breda.

Geplaatst door William van Peer, 25 februari 2013 22:25:03

Vraag aan William

H Van Peer (familie van Ad?), ben jij die kleinzoon van Wim van Est zaliger, voor wie ik ergens halverwege de jaren negentig mijn enige exemplaar van opa's eerste biografie heb afgestaan? Het kwam toevallig een keer ter sprake en toen hoorde ik ham wat triest vertellen zlf nog niet eens een exemplaar van dat overigens verrekt slordige boekske te hebben. Hij had het zo graag aan zijn kleinzoon willen schenken. Nou, wat doe je dan als mens met een warm hart? Precies! Niks te danken, ik zal je vandaag of morgen het nummer van mijn bankrekening wel onthullen (hahaha). Mazzel!

Han de Gruiter (die beslist geen toupetjes draagt, maar wel de pet bezit die wijlen Fabio Casartelli tijdens een Amstel Gold Race droeg).

Geplaatst door Han de Gruiter, 25 februari 2013 22:44:35

Van Peer

Hoi Han,

Ik ben geen familie van Ad van Peer uit Sprundel maar inderdaad wel de jongste kleinzoon van Wim van Est. Zoals je ziet heet ik ook naar hem. Vroeger waren ze hier nogal "naamgek" en het was dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat ik naar opa zou heten.

Wist je dat opa Van Est's moeders kant van Den Haag afkomstig is? Zijn moeder heette Elisabeth de Bas en is geboren in Den Haag.

Wat het boekje betreft: Ik heb toentertijd inderdaad het boekje van opa ontvangen en ik heb het nog steeds. Een beetje laat, maar nog bedankt ervoor.

Geplaatst door William van Peer, 26 februari 2013 08:46:05

Leuk, William!

Sympathiek dat je de moeite nam even te reageren, beste Willem. Ik had inderdaad ooit gelezen over die Haagse roots, maar het was niet blijven hangen, dus leuk dat je het releveert. Ben benieuwd of ze ook een Haags accent had. Wij Hagenezen vallen direct door de mand bij het uitspreken van de letter R. Die is bij ons een G. Een kurkdroog "Moggh!" is dan ook de vaste begroeting in de Residentie, zeker in de volksbuurten. Mijn vader kwam uit hagtje Schilderswk en dat bleef je horen. Ging de telefoon, dan was het: "Met De Gttg." Zoiets. Nauwelijks weer te geven met de letters en leestekens die ons ter beschikking staan. Enfin, weer genoeg geluld. Groetjes.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 26 februari 2013 12:07:23

De Congo

Ja William van Peer, dat winkeltje van Aad van Amsterdam heb ik nog wel gekend.
Het lag aan de toen nog enige weg richting Antwerpen, de provinciale weg Breda/Zundert. Vanuit Breda aan de linkerkant. Een stukje van de weg af maar je kon het vanuit de auto wel zien. Ook was het even vr restaurant De Congo (een echte wielermensen pleisterplaats, wie kende het niet?) van Cees Dekkers waar we altijd stopten om een uitsmijter te eten.
Geserveerd door Cees' mooie zussie.
Das al weer lang gelejuh ....

Geplaatst door Henk Bruijntjes, 28 februari 2013 11:22:06

Aad van Amsterdam

Fijn dat ook Henk Bruijntjes nog even begint over "dat winkeltje van Aad van Amsterdam". Daardoor is het voor mij wat logischer om de draad weer op te pikken. Ik las net in het schitterende boek 'West-Brabantse Tourrenners', dat Aad die zaak had overgenomen van Jan Braspennincx. Dat was de vader van John de smokkelaar. Wist ook niet hoor. Wel kan ik je het (voormalige) adres nog Rijsbergseweg 369.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 28 februari 2013 20:47:57

Amsterdam

Je zal maar de familienaam dragen van Amsterdam. Ik heb nu van Han de Gruyter begrepen, dat Kees van Amsterdam, de zoon was van Aad van Amsterdam, dus de vader van Kees die dus op 25 Februari j.l. 75 jaar werd, degene waar ik de degens meekruiste, was overigens een goed renner. Van zijn vader weet ik niet zoveel, maar volgens jouw, was hij de beste van dit stel. Neem het onmiddelijk aan, echter de naam genoten uit Leiderdorp Jan en Kees, waren dat niet neven?. Op mijn vraag dat 1, van deze 2 broers enkele jaren terug is overleden heb ik nog geen antwoord gekregen. Dat ik meende dat Aad van Amsterdam Zundert woonde , i.p.v. Rijsbergen, nu dus Breda, moet je mij niet euvel duiden. Dat komt dat wij in het verleden immer het cafe-restaurant van THIJS ROKS bezochten, om daar in de Belgische Courant te raadplegen, waar er gekoerst kon worden. Dat was steevast bij Thijs, alwaar ondergenot van een bakkie, werd besloten waar te gaan koersen. Ja Thijs was niet alleen een goed coureur, Kampioen van Nederland bij de profs, en een verdienstelijk Tourrenner, echter bovenal was hij een meer dan sympathieke persoonlijkheid, wars van kapsones, dat hij veel te jong is overleden, heb ik altijd betreurd, echter zijn naam zal ik immer met respect uitspreken, dat verdient hij zeer zeker. Hij blijft mij tot de verbeelding spreken, vandaar deze herinnering via de naam van Amsterdam.Gegroet Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 01 maart 2013 15:48:10

Theo ten Dam

Hoe zou ik jou ooit iets euvel kunnen duiden, ouwe buurtvriend? Ik zit je soms alleen maar wat te stangen, met de bedoeling je de kans te bieden het laatste weerbericht uit Tenerife door te geven. Je zit daar tenslotte ook maar in je uppie en dan is het vast wel fijn om te merken dat er nog mensen zijn die aan je denken en al even weemoedig zijn als jij. Kop op pik en Groet van Grijze Gruit.

De eveneens ouwe Han.

Geplaatst door Han de Gruiter, 01 maart 2013 19:14:24

Hallo han
Dit is rob ijbema (suurhoff van sonja)
Henny hemmes rond zandvoort,biljarten met sateteje enz
Je raad nooit wat ik nu doe :)
Google me

Geplaatst door Rob, 28 april 2013 17:51:46

Van Amsterdam

Beste Theo ten dam
Cees is hellaas al een tijd overleden
Ik heb Cees heel goed gekend
En zijn broer ook Jan twee toffe gasten kon heel goed met ze opschieten
Als je meer wil weten hoor ik dat graag van je

Geplaatst door Rene, 04 juni 2014 19:56:54

Van Amsterdam

De mannen waar het hier over gaat, zijn mijn vader Jan van Amsterdam en mij oom Veel van Amsterdam. Ome Veel is helaas een aantal jaren geleden overleden aan een hersenbloeding en Jan van Amsterdam is still a life and kicking hoor!! Dik in de 70 en nog steeds een pitbull. Te vinden in Alphen aan den Rijn bij garage Jantje Verhoek. Daar nog altijd werkzaam en geenszins van plan daarmee te stoppen.

Geplaatst door Vivinne winkelaar, 19 december 2015 23:58:19

Van Amsterdam

Bedoel uiteraard Cees van Amsterdam. Excuus, door automatische spelling verkeerde naam. Beide mannen oorspronkelijk uit Leiderdorp.

Geplaatst door Vivienne winkelaar, 20 december 2015 00:01:49

Van Amsterdam

Wellicht ook mijn neef, en dus die van hun, Leen Janszen ook bekend? Zeker van filie/bekenden van Aad

Geplaatst door Vivienne winkelaar, 20 december 2015 00:03:54

Jan van Amsterdam

Beste Vivienne,

Mijn naam is Rob Smits (Groenendaal). Kom zojuist van Nieuwjaarsreceptie 2016 van AKN-Roosendaal. Heb daar toevallig voor ze x'te maal met Janus van Breugel gesproken over Jan. Wij hebben het wel vaker over de tijd dat Jan en hij samen in '66 en '67 in dezelfde ploeg reden, waaraan Janus heel goede herinneringen bewaart.

Janus zou graag Jan nog eens ontmoeten. Dus meteen beloofd eens voor Janus te goochelen. Dat heb ik dan maar meteen gedaan en ben blij verrast deze blog te vinden.

Zelf heb ik over een periode van zo'n 8 jaar diverse malen bij Jan (z'n ouders) in Leiderdorp aan het Jaagpad gelogeerd. Ik bewaar daaraan heel goede herinneringen. Cees was nog maar net getrouwd en woonde indertijd in Alphen, maar z'n fietsen stonden nog "thuis". Ben meermaals met Pa en Ma van Amsterdam mee geweest naar koersen in Brabant en Zeeland waar beide broers reden. Jan reed altijd voor de prijzen, Cees voor de bloemen en de kus van de rondemiss. Het waren absoluut geen krabbelaars, maar steevast bij de favorieten aan het vertrek. Er was een goede "familieband" via Ma van Amsterdam (Groenendaal). Jan, toen nog Nieuweling, heeft mij als 12-jarig manneke m'n eerste race-fiets (Libertas, via oom Kees uit Effen) gegeven. Hoewel ik in de koers nooit potten kon breken (die moeten er ook zijn!) fiets in nog steeds met heel veel plezier. Jan was samen met vader Aad destijds sloper. Dat ging toen nog met de voorhamer. Ondanks dat zware werk ook gewoon nog trainen en koersen. Verder herinner ik mij dat Jan ook bokste en zeker niet onverdienstelijk! In 1968 of '69 was ik voor het laatst bij de Fam. Van Amsterdam in Leiderdorp. Helaas is daarna het contact verloren gegaan.

Graag zou ook ik Jan nog eens ontmoeten, eventueel samen met Janus. Kun jij zorgen voor contact en vragen of Jan daarvoor ook belangstelling heeft?

Hartelijk dank en vriendelijke groet,

Rob Smits

Geplaatst door Rob Smits, 03 januari 2015 16:20:09

jan van amsterdam

Hoi rob Smits
Ff een berichtje terug van ons pap vond het zo leuk dat je vandaag bent geweest zo veel leuke herinneringen opgehaald is zeker voor herhaling vatbaar groetjes jan en diana van amsterdam

Geplaatst door diana van amsterdam, 09 januari 2016 17:46:30

vivienne winkelaar

Hoi ook toevallig dat jou vader en oom jan en cees zijn dat zijn de mijne dus ook ik wist niet dat ik een zus had gr diana

Geplaatst door diana van amsterdam, 11 januari 2016 06:18:37

de appel valt niet ver van de boom

Beste Vivienne en Diana,
Jullie zijn dus mn halfzusjes.. LEUK! Ik ben uit 1964, geproduceerd in 1963 te Leiderdorp (denk ik, ik was er bij maar weet er niets meer van). Ben ik de oudste???
Kon ook aardig fietsen maar kwam erachter dat er ook ander manieren van vervoer bestonden.
En ja ik weet dat hij een vrouwenliefhebber was/is.. kwam in 1983 (diensttijd) in Nijmegen een kerel tegen die als 2 druppels water op mij leek en we hadden een klik. In kroegen waar we samen kwamen werd er gevraagd of we broers waren.
Papa was a rolling stone en ik ben niet anders.. so who cares!
Het lijkt me best wel eens leuk hem te ontmoeten, denk na wat ik gelezen en gehoord heb dat het een leuke kerel is.
J.H.L. xxxxx
Ben zeer benieuwd naar jullie!

Geplaatst door Jan, 25 april 2016 21:25:45

spoorloos

Met dank aan wielersport.spoorloos.nl, brengt uit het ook verloren familieleden weer bij elkaar.
Geplaatst door Fred, 26 april 2016 10:09:40

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web