De Kus!

Ik had onlangs een gesprek met de weduwe van Leo van Dongen een Nederlandse beroepsrenner uit de jaren zestig. Het gesprek met Corrie ging over haar man, maar zodra ze de kans kreeg bracht ze het handig op haar kleinzoon Ricardo, die met dezelfde achternaam als zijn opa aan zijn toekomst werkt in de opleidingsploeg van Rabobank. Het is niet de jonge renner op de foto, want dat is de winnaar van de Omloop van de Maasvallei in 2010 en de rondemiss is Gertie Frambach, een bekende naam in de Limburgse wielerwereld en misschien in het ... 
... dagelijkse leven ook wel een trotse grootmoeder. 
Het zou ook een plaatje van Corrie en Ricardo kunnen zijn, want oma Van Dongen is hartstikke groots op haar kleinzoon. Ricardo doet het goed want hij won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen voor junioren. Zijn opa is anderhalf jaar geleden op 58-jarige leeftijd overleden en zijn as ligt onder een tegeltje op een begraafplaats. Ricardo heeft het overwinningsvaantje van zijn tot nu tot grootste zege de dag erna op dat tegeltje neergelegd. Het ligt er gelukkig nog, want voor de doden is er veel respect. Behoudens die paar etterbakken die af en toe graven vernielen en een halve dodenakker omploegen, heerst er gelukkig over het algemeen eerbied op kerkhoven. 
Renners met hun oma’s, er zit vaak een mooi verhaal achter. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 19 januari 2013 9:00

10 jaar verschil

Ik houd het er maar op dat je je 10 jaar vergist, en dat hij op 68-jarige leeftijd op 17 juni 2011 overleed.
Een slecht jaar voor die lichting wielrenners, waarin er meerdere kwamen te overlijden, o.a. Cees Zoontjens en Jos van der Vleuten.

Geplaatst door marco V, 19 januari 2013 11:34:14

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web