De slogblog blijft bestaan!

Zoals ik al enkele malen heb laten doorschemeren gaat de slogblog in 2013 gewoon een nieuwe jaargang in. Op de mededeling dat ik er mee ging stoppen is massaal gereageerd en de algemene teneur van die reacties was dat stoppen echt niet kon, want hoe moest het dan verder op dit ondermaanse? 
Er is voldoende geld gestort om de kosten te betalen voor onder andere de hosting, om de site 24x7 in de lucht te houden. Er is nog een klein batig saldo over om ook nog enkele technische verbeteringen te kunnen doorvoeren. 
Mijn voornaamste reden om er mee te willen stoppen was echter de ... 
... hoeveelheid tijd die het me kostte om dagelijks nieuwe berichten te bedenken, te schrijven, te redigeren en te plaatsen. 
Dik boek
Mijn tijd is in deze maanden kostbaar omdat ik bezig ben aan een omvangrijk boek over de geschiedenis van ons land in de Tour de France. Met 236 geschreven mini-biografieën van alle Nederlandse renners die ooit in de Tour hebben gereden. Van Theofiel Middelkamp in 1936 tot en met Steven Kruijswijk dit jaar. Ik probeer ze allemaal persoonlijk (telefonisch) te interviewen en van de reeds overleden coureurs de nabestaanden te spreken. Een gigantische klus, waardoor ik voorzichtig met mijn tijd moet omspringen, want in juni aanstaande moet het boek in de winkel liggen. Ik hou jullie op de hoogte en zodra het definitieve uiterlijk en de prijs bekend zijn zal ik jullie de mogelijkheid bieden gebruik te maken van een voorinschrijving om een op naam gesteld exemplaar in bezit te krijgen.
Nieuwe medewerkers
Gelukkig ben ik er in geslaagd nieuwe medewerkers voor de slogblog aan te trekken, die een deel van mijn taken gaan overnemen. Met drie professionele publicisten heb ik al overeenstemming bereikt en met enkele andere ben ik nog in gesprek. Aan de lijst van medewerkers worden toegevoegd Han de Gruiter, een gepensioneerde sportjournalist uit Den Haag met een fabelachtige wielerkennis; Joep Scholten, bij slogblog-bezoekers niet onbekend, die als oud-wielrenner, voormalig artsenbezoeker en succesvol romanschrijver zijn licht over de wielersport laat schijnen en Rob Kat, als wielerjournalist jarenlang verbonden aan het Noordhollands Dagblad en een man die nog midden in de wielersport staat. Rob gaat de dinsdagse rubriek Herinneringen bij een foto …van mij overnemen, terwijl we van Han en Joep incidenteel, maar minimaal eens per maand een bijdrage mogen verwachten. Ik heb er verder het volste vertrouwen in dat een gerenommeerd wielerjournalist bereid zal zijn mijn zondagse column Het weekje over te nemen en met een andere bekende journalist en wielerkenner zijn we er nog niet helemaal uit wat zijn aandeel gaat worden. 
Vertrouwde rubrieken
De rubrieken van Jan Houterman, Henk Theuns, Otto Beaujon, Jac Zwart, Ad van der Linden en Miel Vanstreels blijven bestaan, terwijl De boekenplank van Wim óf door toedoen van mij óf door gastredacteuren zal worden voortgezet. Natuurlijk kunt u ook blijven rekenen op incidentele bijdragen van Jan van der Horst (morgen een hele mooie) en Jos van Nierop. Helaas is Peter Ravensbergen niet meer in staat uit zijn stalling vol oude racefietsen te berichten, omdat hij ze allemaal wel een keer heeft beschreven. Wat betreft De Burgerlijke Stand zal dagelijks de lijst met jarigen worden gepubliceerd, zij het zonder nieuwe levensbeschrijvingen, behalve als er in het leven van een jarige belangrijke wijzigingen zijn gekomen. 
Reageren!
Dat zijn de plannen voor het komende jaar en ik denk dat er ondanks mijn wat verminderde inbreng veel meer gaat uitkomen. Ik reken er op dat jullie de slogblog blijven beminnen met de oproep te reageren als je het ergens oprecht mee eens, of hartgrondig mee oneens bent.
Tenslotte dank ik al diegenen die de portemonnee hebben getrokken om het voortbestaan van de slogblog mogelijk te maken en wens ik jullie allen een heel gezellige jaarwisseling en een in alle opzichten voorspoedig, gelukkig, gezond en veilig nieuw jaar. Proost!
Fred van Slogteren
Door Fred van Slogteren, 31 december 2013 12:00

blog blijft bestaan

Fred, ik ben blij dit goede nieuws te lezen en wil je er ook meteen mee feliciteren.
Zo blijft mijn dagelijkse dosis Slogblog in tact. Blij bekende namen te lezen die je gaan ondersteunen. Joep Scholten ken ik van zijn verhalen, Han de 'grote grijze Gruit' is mij bekend, evenals Rob Kat natuurlijk, een wielerdier in hart en nieren! Ook blij dat Jan van der Horst ons blijft plezieren met zijn geweldige verhalen. Ik heb zomaar het donkerbruine vermoeden dat de toekomst voor het Slogblog er gewoon goed en positief uitziet. En zoals jou bekend is Fred, ik ben een positief ingesteld mens, dus bij deze 'straal' in je blog in!
Nog vele jaren en een 'spannend' en gezond 2013.

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 31 december 2013 14:10:27

Voortzetting slogblog

Toch nog een goed einde van 2012:de slogblog gaat door !! Ik wens iedereen hierbij veel succes en voor alle lezers een heel goed 2013.

Geplaatst door Jan Quax, 31 december 2013 14:45:52

2013

Dat is een mooi bericht Fred. Succes met het schrijven van het boek.

Geplaatst door Philip, 31 december 2013 15:46:39

Voortbestaan Slogblog

Ik ben echt blij dat de Slogblog , of hoe het in de toekomst ook genoemd zal worden, blijft bestaan. Een gelukkig en gezond 2013 voor alle wielerliefhebbers en hopelijk krijgen we in het nieuwe jaar weer zo'n mooi en spannend Tour de France spel.
Groeten,
Gilbert Maes

Geplaatst door Gilbert Maes, 31 december 2013 15:54:44

Voortbestaan Slogblog

Alvast zeer goed nieuws dat Slogblog in de 'ether' blijft.
Een enige manier om dagelijks
over de koers te lezen.
Een voorspoedig 2013 toegewenst!

Geplaatst door Neve Rudy, 31 december 2013 16:12:54

2013

Gelukkig toch nog een goed bericht op 't einde van 2012!
Goed Fred dat de Blog doorgaat.
We zullen er weer dagelijks in duiken.
Tevens wil ik iedereen een heel goed 2013 toewensen!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 31 december 2013 18:58:45

mooi bericht

Mooi bericht Fred en een gezond en voorspoedig 2013

Geplaatst door Chris Kipping, 31 december 2013 19:23:06

de beste wensen.....

Fred,
Ik ben zeer verheugd met het feit dat de slogblog blijft bestaan! Mooie rubrieken, leuke weetjes, foto's e.d.
Heel veel succes in het nieuwe jaar!! Alle goeds en veel wielerplezier.
groeten, Robert Pijcke
medewerker www.wielersportboeken.nl

Geplaatst door Robert Pijcke, 31 december 2013 19:38:49

blog

leuk te lezen dat de blog dus niet verdwijnt en dat ik hem nog niet verwijderd had uit mijn "Favorieten". Nog vele jaren !

Geplaatst door Jan Soens, 01 januari 2013 11:32:50

Altijd maar doorgaan!

Alles van waarde is weerloos.. maar gelukkig zijn er genoeg mensen van goede wil. Ik lever ook in 2013 graag mijn bijdrage aan "onze slogblog".
Voor alle volgers en voor Fred en zijn echtgenote, een gezond en mooi 2013!
Hans Prakke

Geplaatst door Hans Prakke, 01 januari 2013 17:23:03

Joepie je blog blijft bestaan

Beste Fred,

Ik ben zeer blij dag je blog blijft bestaan,, dankzij de steun van vele wielerliefhebbers in BelgiŽ en Nederland.
Ik wens Fred, zijn familie en alle liefhebbende mensen een succesvol 2013 toe.
Ik lees momenteel het boek 'de mannen tegen Merckx (een aanrader)'
Johnny, wielerliefhebber uit BelgiŽ

Geplaatst door Deschagt Johnny, 03 januari 2013 20:35:52

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web