Uit de wasserette van Henk

© Henk Theuns

“Ik vind Robbie McEwen, van wie ik dit truitje heb, een artiest. Zoals een komiek alles ondergeschikt maakt aan de lach van de zaal, zo maakt Robbie al zijn kwaliteiten dienstbaar aan die ene jump, waarmee hij een heel peloton kan vloeren. Hij kan geweldig sturen, dat heeft hij op de BMX geleerd, hij heeft een geweldige souplesse en wendbaarheid, dankzij het feit dat hij op de baan is begonnen en hij is intrinsiek een hele goede wielrenner. Hij is veel meer dan een zuivere sprinter. Sprinters zijn wielrenners die het moeten hebben van ...

... een zo vlak mogelijk parcours. Wordt het wat lastiger dan zie je ze niet. Maar dat is veranderd. Zabel was de eerste sprinter die op een lastig parcours kon bijblijven om dan in de laatste kilometer nog een sprint in huis te hebben. Maar nu zijn er meer die dat kunnen en Robbie is er daar één van. Het laatste WK in Salzburg was bepaald niet makkelijk. Die klimmetjes waren niet lang, maar wel knap steil. Dat zag je aan de inspanning van de renners als er daar geforceerd moest worden. Maar Robbie bleef bij. Je zag hem niet, want je ziet hem nooit, maar hij was er wel en hij leverde dezelfde inspanning als de renners die je wel steeds in beeld had. En dan wordt hij nog vijfde ook. Hij had niet de macht om de vier ontsnapten terug te halen, dat hadden anderen moeten doen, maar hij was na hen wel de beste van de rest. Ik zou het hem nog gegund hebben ook, want het is een sympathiek manneke. Hij heeft in zijn carrière geïnvesteerd en daar trekt hij de laatste jaren volop profijt van. Het is jammer dat het er bij Rabobank nog niet uitkwam, maar toen zat hij nog in dat leerproces.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 11 oktober 2006 8:00

McEwen

Hoi Henk,

Deze is echt gaaf. Vooral vanwege de kampioensbandjes. Ik heb van Robbie een kampioensshirt van 2002 van Australie gesigneerd. Ik kan helaas geen foto bijvoegen. Heb je nog meer van deze shirtjes van renners uit het heden met kampioensbandjes of gewoon kampioensshirtjes?

Gegroet,

Sander

Geplaatst door Sander, 17 oktober 2006 20:28:49

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web