Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Van Herwerden Wielersport in Voorburg is al sinds 1898 leverancier van handgemaakte wedstrijdframes. In de catalogus van 1983 lees ik dat ze jarenlang op zoek zijn geweest naar een locatie in Nederland waar ze 8000 frames per jaar konden maken. Die ambitie stuitte overal af op milieuvoorschriften die met name gelden voor het verchromen.
Toen ze er in eigen land niet uitkwamen zijn ze in het buitenland gaan zoeken en ze kwamen in contact met de Italiaanse framebouwer Tiziano Zullo. Exclusief voor Van Herwerden ging die Italiaan ...

... frames maken met de merknaam Zullini, sindsdien het huismerk van Van Herwerden.
Zullo heeft natuurlijk ook zijn eigen merk en dat is zijn eigen naam. Dit is een Zullo fiets die ik afgelopen zomer op een locaal rommelmarktje in het Noord-Hollandse kustgebied op de kop heb getikt. Het is een echte Zullo en na twee dagen borstelen bleek het een schitterend mooi frame te zijn met een mooie blauwe smoked finished afwerking. Smoked finish is een speciaal spuitprocédé, waarbij de hoofdkleur wordt doortrokken met andere kleuren. In dit geval zwart en wit.
Dat was niet te zien daar in Cadzand en ik kocht het fietsje eigenlijk voor de Campagnolo onderdelen. Nu hij schoon is en weer berijdbaar heb ik hem met veel genoegen aan mijn verzameling toegevoegd, want een echte Zullo die had ik nog niet.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 10 oktober 2006 8:00

zullo

Leuke fiets Peter, kom eens langs om de fiets te showen.
De koffie staat koud en het bier staat warm, je weet het.

m.vr.gr.

Carel Rietveld

Geplaatst door Rijwielhandel Rietveld, 12 oktober 2006 15:55:19

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web