De Burgerlijke Stand van 4 februari

Yvonne Brunen (1971)

Yvonne Brunen is een absolute toprenster geweest, maar haar lange carrière viel samen met die van Leontien van Moorsel. Dat is de reden waarom haar prestaties ten onrechte wat onderbelicht zijn gebleven. Ze was drie keer kampioene van Nederland en internationaal kon ze bergop met de besten mee. Haar overwinning in het NK van 1994 is volgens haar de mooiste overwinning geweest. De blonde renster uit Nunspeet is een echt wielerdier en in 2000 kon ze van haar hobby haar beroep maken toen ze als docente in dienst trad bij de Wielerschool, onderdeel van het ROC in Deventer. (Foto Cor Vos)

Wat vermeldt het geboorteregister nog meer?

Karel Delnoy (1949)


Deze bescheiden coureur uit het Limburgse kerkdorp Nijswiller reed in 1972 een jaar voor de Goudsmit-Hoff ploeg van Kees Pellenaars. D’n Pel nam hem mee naar de Ronde van Spanje en Karel reed de Vuelta uit op de vijftigste plaats. De ploeg hield dat jaar op te bestaan omdat de directeur van die behangfabriek dodelijk verongelukte en zijn opvolger verdere sponsoring niet zo zag zitten. Karel keerde terug naar Nijswiller en zijn naam staat op de site van dat kleine plaatsje niet vermeld als bekende Nijswillenaar. Weet iemand nog iets van Karel Delnoy?

Frank van Kuik (1981)

Ik moet bekennen dat ik niet veel van deze renner weet. Hij is opgenomen in het Belgische continental team Yawadoo-Colba-ABM onder leiding van Eric Vanderaerden. Van Kuik moet wel wat kunnen want vorig jaar won hij de openingswedstrijd van het Vlaamse wielrennen Gent-Ieper, ook wel bekend als de Katerkoers. Uit zijn uitslagen blijkt dat hij veel in het buitenland rijdt en daar is hij dan ook meer opgevallen dan in eigen land. Nu ik zijn naam ken zal ik zeker op hem gaan letten.

Mathieu Heijboer (1982)

Hij is met zijn 1 meter 92 een flinke jongen. Hij komt uit Dordrecht en hij studeert bewegingswetenschappen in Maastricht. Na twee jaar bij Tegeltoko te hebben gefietst kwam hij in 2004 bij het continental team (toen nog Trade Team 3 geheten) van Rabobank. In de twee jaar dat hij in het oranje-blauw-wit reed oogstte hij veel waardering voor zijn instelling. Hij is een allrounder en bijzonder eerzuchtig. Gezien het vele talent dat bij Rabobank staat te dringen om door te stoten naar het ProTeam, is de spoeling dun. Daarom kwam een aanbieding van Cofidis als een geschenk uit de hemel. Ervaring in een buitenlandse ploeg kan nooit kwaad en ik hoop dat Mathieu, samen met Michel Elijzen, bij Cofidis de kansen krijgt waar hij zo vurig op hoopt. (Foto Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 3 februari 2006 23:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web