De nieuwe Wielerland Magazine …

Het is de nachtmerrie van iedere hoofdredacteur. Het product is klaar, het commando ‘start de persen’ gegeven en dan gebeurt er iets waardoor je blad, dat nota bene nog verspreid moet worden, alleen maar oud nieuws bevat. 
Zo werd hoofdredacteur Timo Bruijns op vrijdag 19 oktober verrast door het nieuws dat Rabobank ophield met de profploeg. Op dat moment lagen al enkele katernen van Wielerland Magazine bij de drukker en werd de laatste hand gelegd aan de rest. Een geluk bij een ongeluk. Er zal wel behoorlijk zijn doorgewerkt in het daaropvolgende weekeinde, want het blad opent met ... 
... de in het oog springende tekst op de cover: EXIT RABOBANK NA 17 JAAR EINDE PROFPLOEG. In het binnenwerk vervolgens een opiniërend artikel van Timo zelf over: hoe het zo gekomen is. 
De verdere inhoud is gelukkig niet door het besluit van de Rabo-directie aangetast. Zo had Raymond Kerckhoffs een indringend interview met Andy Schleck; ging Kevin de Vries op bezoek bij Greg Van Avermaet om op de terugweg even langs te gaan bij de broertjes Van der Poel met de genen van vader Adrie en opa Poupou, en legt technisch directeur van de KNWU Thorwald Veneberg verantwoording af over het afgelopen seizoen. Verder nog een interessant artikel over Kampala Cycling, het wielrennen in Oeganda, en een gesprek met een man die een halve eeuw in dienst van de KNWU met renners de wereld is afgereisd, maar nooit de kolommen van een wielerblad heeft gehaald: mekanieker Johnny Krijnen. Dit alles gelardeerd met nog meer interessante artikelen, interviews en de gebruikelijke columns. 
Die van Marcel Wintels en Jeroen Wielaert zijn door het Rabo-nieuws achterhaald, maar columnist Evert de Rooij wist de actualiteit wel mee te nemen en het kopje boven zijn cursief ‘Het is doodzonde …', geeft ongetwijfeld vele gevoelens weer.
Wielerland Magazine is overal te koop en voor slechts 55 eurootjes ben je geabonneerd en krijg je het blad, inclusief twee specials, een jaar lang in de bus.
Door Fred van Slogteren, 29 oktober 2012 11:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web