De Kus!

Die man straalt. Op het podium van de Ronde van Lombardije staat hij daar na een compleet vergald seizoen toch weer mooi met een zilveren schaal voor de tweede plaats. De Olympische kampioen die door een val in de achtste etappe van de Tour de France zijn titel niet kon verdedigen. Zonder strijd te kunnen leveren de gouden helm en dito schoenen inleverenis is te triest voor woorden. Hij was het seizoen zo goed begonnen met een ongelooflijke suprematie in de Ronde van het Baskenland. Niet zijn land, maar wel van de ploeg waar hij al jaren voor rijdt. Euskaltel-Euskadi, de oranje brigade is er populairder dan ... 
... de paus en hoewel geen kind van het barettenvolk gaat hun kopman in de hiërarchie boven alles. Twee ritten plus het eindklassement en de puntentrui. Het kon niet op.
De eerste man van de Basken was klaar voor de Tour, zoals hij nooit eerder klaar was geweest. En dan die stomme val, waarbij hij zijn schouderblad zwaar kneusde en zijn rechterhand brak. En met een hand weken in het gips kun je niet intensief revalideren en vloog de conditie met procenten per dag achteruit. Toen hij eindelijk weer mocht opstappen, moest hij van heel ver komen. En dan volgt in de voorlaatste grote koers van het jaar de beloning in de vorm van die tweede plaats. Normaliter zou hij teleurgesteld moeten zijn, want tweede worden is voor een echte winnaar als die andere beroemde Sanchez uit Spanje natuurlijk het slechtste resultaat dat je kunt bedenken.
In deze context echter een bron van vreugde en hoop en een reden om vol goede moed vooruit te zien naar het seizoen 2013. Hoog, kijk omhoog Sammy, want daar schijnt de blauwe lucht! (Foto: © Philip van der Ploeg)

Door Fred van Slogteren, 13 oktober 2012 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web