Een heerlijke ouderwetse wielermiddag

Een zwaar parcours met een geweldig deelnemersveld en zeer deskundig commentaar van Wuyts en De Cauwer. Wat wil een verstokte wielerliefhebber nog meer? Het was niet zo spannend als in 1979 en 1998, maar toch zeer de moeite waard. Met Philippe Gilbert als mooie winnaar, de renner die ik voor me zelf had getipt, hoewel hij een dramatisch seizoen achter de rug heeft. Maar vanmiddag heeft hij in één klap alles goedgemaakt en is het jaar 2012 toch weer … 
… een hoogtepunt geworden in de reeks highlights die hij nu al jaren aan elkaar rijgt. Ook met de nummers twee en drie ben ik het van harte eens en met z’n drieën vormden Gilbert, Boasson Hagen en Valverde een mooi podium. “Daar zit geen blaampie op”, zou De Kneet gezegd hebben. De vijfde plaats van Lars Boom mag gezien worden en wat de Nederlandse ploeg betreft hebben de oranjemannen naar behoren gepresteerd. Van Gesink had ik in de laatste kilometers iets meer verwacht, maar Koen de Kort heeft me daarentegen in positief opzicht zeer verbaasd. Dat we men zeven man de finale begonnen toont aan dat we in de breedte goed bezig zijn, maar dat we mogen hopen dat er volgend jaar toch eentje is die tot op de streep meekan. 
Leo van Vliet heeft deze week keer op keer verklaard een optimist te zijn die er altijd in gelooft. Hij heeft gelijk, hoewel ik van mening ben dat zijn experiment met die lichtkrantborden niet voor herhaling vatbaar is. 
Het was een mooi kampioenschap met een goede winnaar. Iemand die de regenboogtrui met ere mag dragen. 
Tot slot één puntje van kritiek op het tv-verslag, waarom stond de nog af te leggen afstand niet permanent in beeld en de voorsprong van de kopgroep? Nu zat ik de hele middag te hannissen met de smartphone om geïnformeerd te blijven. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 23 september 2012 18:00

WK

Ook ik was gisteren een van de vele wielerliefhebbers,die in het zuiden van Limburg,het WK wielrennen van nabij meemaakten!
Aanwezig in de Vip-tent van Wout Poels fanclub,bovenop de Bemelerberg bij de molen,mocht ik met vele anderen genieten van een heerlijke dag topwielrennen.De afstanden tussen kopgroep en peloton zagen we zelf en dat de bondscoach een mooie groep bij elkaar had,bleek wel in de laatste ronde,toen er nog 7 oranjemannen bij zaten!Jammer dat Wout er niet bij zat,maar de oorzaak daarvan is alom bekend,en dat hij aanwezig was in de Wout Poels fanclubtent,maakte dat weer goed!
Het was een meer dan schitterende dag!

Geplaatst door Harry Hermkens, 24 september 2012 09:03:42

wielermiddag

Voor mij was het een absoluut wielerweekend. En wt voor een weekend. Wij hadden post gevat een stuk voor de molen. Een groot tv-scherm onder 'oog-bereik' en samen met o.a. vele Belgen, Noren en Duitsers hebben we zondag genoten van de 'grote' koers. Zaterdag natuurlijk al met volle teugen genoten van het succes van Marianne Vos. En Zondag's...TOP! En grote internationale 'wielerfamilie'op een Limburgs weiland pal langs het parcours. Een stemming die absoluut was! Een sfeer die apart was! Een gevoel van verbondenheid die UNIEK was! Dit was voor mij wielersport zoals wielersport k bedoeld is. Hier kan je als liefhebber weer jaren op teren. Absoluut voor herhaling vatbaar. En wat al die voetbalsupporters betreft: hir kunnen jullie nog heel veel van leren!

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 24 september 2012 11:08:16

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web