Het was me het weekje wel!

Vanmiddag eindigt de Ronde van Spanje en als hij niet van zijn fiets valt heeft Alberto Contador weer een grote ronde te pakken. Ik moet zeggen dat ik heb genoten. Er was permanent strijd en Contador, Valverde en Rodriguez hebben het superspannend gemaakt. Net als de Ronde van Italië vind ik de Vuelta zo langzamerhand sportief gesproken veel aantrekkelijker dan de Tour de France. Deze twee organisaties oordelen kennelijk dat de renners tegenwoordig zo goed en veelzijdig zijn dat de gebruikelijke cols het verschil niet meer maken en zoeken daarom naar beklimmingen zo steil dat de besten nog net fietsend boven komen. Zo lang ik de renners ... 
... niet hoor klagen vind ik het prima en de ASO mag dat in de Tour de France ook doen, als ze daar althans geografisch de mogelijkheden voor hebben.
Opvallend was dat de zo geprezen Froome het duidelijk moest afleggen tegen de Spanjaarden en verder is er een compliment op zijn plaats voor Gesink en Ten Dam die een uitstekende ronde hebben gereden, zonder overigens een moment met het bovengenoemde trio te kunnen wedijveren. 
Een ander opvallend feit van de afgelopen week is het gedwongen afscheid van Erik Breukink bij Rabobank. Hoewel de geschillen keurig binnenskamers worden gehouden, lijkt het evident dat de matige resultaten van de laatste jaren in de klassiekers en de Tour hem worden aangerekend en de bank een andere aanpak nastreeft. We zullen de ware reden waarschijnlijk nooit weten, maar ik ben benieuwd welke nieuwe wind er zal gaan waaien. 
We zitten midden in de verkiezingstijd en alle onderwerpen die van belang zijn, worden in de debatten eindeloos gekauwd en herkauwd. Op één onderwerp na. Ik was deze week op bezoek bij een bijna 92-jarige oud-wielrenner in een bejaardenhuis. De man is goed bij de tijd, vertelde me alles wat ik wilde weten, maar ook dat hij doodziek is. Twee kapotte longen en nieren die niet meer functioneren veroordelen hem tot een afgrijselijk bestaan. Hij wil dood, hij smeekt om het einde, maar niemand wil hem helpen. Ze voeren hem in zijn smerige kamer, waar alles kleeft wat je aanpakt, elke dag een lading pillen waar een olifant van omvalt maar niemand is zo humaan hem dat ene pilletje te geven. Om hem van de ellende te verlossen waar hij niet om heeft gevraagd, maar die hem in naam van god is opgedrongen. In de debatten vallen regelmatig woorden als menselijk, humaan, normen, waarden en sinds kort ook ‘uitbehandeld zijn’. Het in leven houden van doodzieke en stokoude mensen kost de gemeenschap gigantisch veel geld. Daarin zit de hoop dat geldgebrek en bezuinigingsdrift er wellicht voor gaan zorgen dat de Buma’s, de Slobjes en de Van der Staaijen in ons parlement eens getalsmatig de mond wordt gesnoerd. ‘Verkrachte vrouwen kunnen niet zwanger worden’, zei een Amerikaanse senator en een Nederlandse fractielijder (goed gespeld) zei het hem na, met de hand devoot op de statenbijbel. 
Hoe lang moeten we nog toestaan dat dit soort lieden bepalen of een oude doodzieke man mag sterven of niet? Hij is helemaal op, er is geen uitzicht op herstel of verbetering en hij wil zelf niets liever. Net als al die duizenden lotgenoten in ouwemensencontainers, die wij eufemistisch verzorgingstehuizen noemen, maar waar een lekker sopje om de boel eens goed schoon te maken is wegbezuinigd. Kom op Rutte, Samsom, Roemer en Pechtold, laat zien dat jullie net zulke ballen hebben als Thatcher.  (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 9 september 2012 8:00

Weekje

Wat heeft dit allemaal met wielrennen te maken? Wil de schrijver zich voortaan gewoon bij het wielrennen houden. Dergelijke rotzooi wil ik niet lezen.

Geplaatst door jos kars, 09 september 2012 10:10:32

Wie is Jos Kars?

"Wil de schrijver zich voortaan gewoon bij het wielrennen houden" vraagt de scribent in zijn/haar reactie.

"Twee dingen" zei een bekende Nederlandse politicus.

Vrijheid van meningsuiting. Das één.
En, als het individu zich niet met politiek bemoeit, bemoeit de politiek zich wel met het individu.
Ook met oud wielrenners.
En omdat het over een oud wielrenner gaat, gaat het over wielrennen. Zó simpel is dat.

"Dergelijke rotzooi wil ik niet lezen" schrijft de criticus.
Sterker, dergelijke rotzooi is aan ene Jos Kars niet besteed.
Ik wens iedereen een lang en gelukkig leven, ook Jos Kars.
Maar wie weet, komt hij zelf onverhoopt ooit de situatie zoals boven omschreven.
Is kijken of Jos dan het onderwerp nog steeds rotzooi vind.
En er niets over wil lezen....................

Geplaatst door Henk Bruijntjes, 09 september 2012 11:05:13

Jos kars

Waarom lees je het dan als je dat niet wilt?

Geplaatst door Pil van drion, 09 september 2012 11:25:15

Ballen

Die laatste zin is overgenomen van Wilders,die in een debat,afgelopen week,dezelfde bewoordingen gebruikte!
Verder ben ik het met de tekst niet helemaal eens,want er zijn zeker nog schone en verzorgende bejaarden tehuizen in Nederland te vinden!

Geplaatst door Harry Hermkens, 09 september 2012 13:30:45

weekje wel..

Om te beginnen meneer Kars, is Fred als maker van dit blog, geheel vrij om te schrijven wat hij wel.
Ook dus hoé hij het wil. Op deze manier kritiek spuien is dus niet alleen goedkoop, maar ook 'een beetje dom' om maar eens iemand te citeren. Dom, omdat fred gewoon over een wielrenner schrijft, de doelstelling van zijn blog. Dus, meneer Jos Kars, zulke stukjes gewoon niet meer lezen hoeft u ook geen commentaar meer te leveren.

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 09 september 2012 18:43:30

Pislucht

Wachten op de dood kan een verzoeking zijn. Zeker als je dat in omstandigheden doet zoals je die omschrijft in ‘was me het weekje wel’. Gelukkig zijn er ook anderen tehuizen, maar de pislucht van de daar heersende virulente incontinentie is vrijwel overal standaard. Eigenlijk wrang; zo’n oud wielrenner die tijdens zijn jonge jaren waarschijnlijk duizend doden stierf op zijn racefiets, maar dat momentum niet vol heeft uitgebuit. Blijkbaar is de koers van het leven lezen nog moeilijker dan de koers op een racefiets.
Gelukkig hebben we nog de Jos Karsen van deze wereld. Ze weten precies wat ze wel en niet willen lezen; ze verkondigen dat ook luid. Wat zouden we moeten beginnen zonder deze visionairs.

Geplaatst door joep scholten, 10 september 2012 07:46:06

weekje wel

Mooi gesproken Joep!
Gelezen Jos...?

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 10 september 2012 17:42:24

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web