De Burgerlijke Stand van 5 september.

Daniel MORENO FERNANDEZ (1981, Spanje)
Afgelopen zaterdag was hij in de Ronde van Spanje geruime tijd goed in beeld. Als wegbereider voor Joaquin Rodriguez, zijn kopman bij Team Katusha, de man die door de kenners als winnaar van deze zware bergrit werd getipt. Deze tekst schreef ik vorig jaar en dat kwam toen niet uit omdat zowel Rodriguez als de jarige van vandaag pijnlijk door de knieën gingen. Voorspellen is in de wielersport nu eenmaal moeilijker dan in welke sport dan ook. Dit jaar was het echter raak en maakte Rodriguez de verwachtingen wel waar, terwijl Moreno knap het voorbereidende werk deed. De Madrileen is zo’n echt Spaans klimmertje die voor het ontbijt al snel even een colletje pakt als was het een zacht gekookt eitje. Hij is beroepsrenner sinds 2005 toen hij debuteerde met een tweede plaats in de Ronde van Andalusië. Hij was toen in dienst van een kleine Spaanse ploeg met de naam Relax-Gam. Hij bleef daar drie jaar en in 2007, zijn laatste jaar bij Relax, won hij fraai de Escalade de Montjuich een ... 
... meerdaagse wedstrijd voor klimmers. Die koers bestaat uit een rit in lijn, een koppeltijdrit met een ploeggenoot en een klimtijdrit. Met die zege stond de luitenant van Rodriguez direct in de belangstelling bij grote ploegen en het was Caisse d’Epargne waar hij zijn handtekening zette. Daar bleef hij twee jaar om na een jaartje bij Omega Pharma-Lotto nu bij Katusha aan zijn zevende profseizoen bezig te zijn. Een goed seizoen waarin hij al een rit won in de Ronde van Andalusië, twee etappes in de Dauphiné op zijn naam schreef en zowel de Grote Prijs Miguel Indurain als de Ronde van Burgos winnend afsloot. Afgelopen zaterdag rukte hij op naar de vierde plaats in het klassement en passeerde Chris Froome en Robert Gesink, maar zondag en maandag ging het minder goed. Na gisteren staat hij vijfde, een half minuutje voor Gesink, die de afgelopen dagen weer iets beter reed. Het blijft spannend. Na de rustdag van gisteren is Danny wellicht weer wat bijgekomen, want wie wil er nu niet vlammen op zijn verjaardag. (Foto: © Cor Vos)
De andere op 5 september geborenen zijn:
AANDEWIEL, Piet  (1892, overleden 10.10.1979, Nederland)
BLANKENAUW, Theo (1923, overleden 28.08.2011, Nederland)
DE RIJCK, Isidoor (1926, België)
HELM, Esther van der (1981, Nederland)
MAES, Olivier (1987, België)
MCQUAID, Pat (1949, Ierland)
NEVES, Bruno (1981, overleden 11.05.2008, Portugal)
ROSSI, Elena (1988, Italië)
ROSSI, Paola (1988, Italië)
SÖRENSEN, Chris Anker  (1984, Denemarken)
STERK, Klaas Peter (1954, Nederland)
VERSLUYS, Patrick  (1958, België)
WINNEN, Peter  (1957, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 4 september 2012 22:00

Peter Winnen

Vooruitlopend op de burgerlijke stand van morgen, Peter Winnen viert dan zijn 56e verjaardag. "Waar blijft de tijd" zullen een aantal van ons verzuchten!

Geplaatst door Jan, 04 september 2013 10:31:17

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web