WK Special Wielerland Magazine

De Special die Wielerland Magazine enkele dagen geleden uitbracht is vrijwel geheel aan de komende wereldkampioenschappen in Valkenburg gewijd. Vrijwel, want toen enkele dagen voor het verschijnen de affaire Armstrong alle internationale voorpagina’s haalde, kon een wielerblad het natuurlijk niet maken daar geen aandacht aan te besteden. Met zeven foto’s van ieder jaar dat The Boss zijn Tourzege behaalde. De Val van Armstrong staat erbij en de foto waarop de Texaan zijn … 
… hand op het hart drukt en op het erepodium in Parijs lijkt te huilen, is niet alleen emotioneel, maar ook zeer illustratief voor de situatie van dit moment. 
Een bladzij verder zie ik een foto van een passerend vrouwenpeloton met daarachter op de dijk drie trimmende heren van middelbare leeftijd. Ik zie het goed, een van de drie is Jan Raas, met een flinke vetrol bubbelend boven zijn koersbroek. Tijdens de Tour verzoende hij zich na jaren al met Danny Nelissen en nu dit. Is er hoop dat hij na al die jaren zwijgen toch uit zijn Zeeuwse schulp aan het kruipen is? Het is te hopen. 
Het nummer is verder gevuld met nieuws en informatie over het nakende WK en over de WK’s die in dezelfde contreien in het verleden zijn gehouden. Opmerkelijk is het interview met Michael Boogerd, in 1998 opvallend hoofdrolspeler op de Cauberg. Toen door pech geveld door Oscar Camenzind. Een week later troffen de heren elkaar weer in de finale van de Ronde van Lombardije. Volgens Boogie zijn er toen afspraken gemaakt, die Dopey niet is nagekomen, terwijl de Zwitser daar nog al denigrerend op reageert. 
Vanwege dat dedain ben ik geneigd Boogerd te geloven. Ik ben echter bang dat hij naar die 40 duizend Zwitserse francs, die hij zegt van Camenzind tegoed te hebben, kan fluiten. 
Een mooie uitgave met uiteraard ook een huldebetoon aan onze drie Olympische medaillewinnaars.

Door Fred van Slogteren, 4 september 2012 10:00

Wielerland

Inderdaad een mooie uitgave, al vind ik het jammer dat op bepaalde bladzijden de foto's in mijn ogen aan kwaliteit verliezen, doordat ze zo donker worden bewerkt en afgedrukt. Qua tekst vind ik Wielerland vele malen beter dan de huidige Wielrrevue, maar qua foto's kan Wielerland nog wat leren van Wielrrevue

Geplaatst door George Andriesse, 04 september 2012 17:09:11

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web