Herinneringen bij een foto …

Bij het zien van deze foto, afgelopen vrijdag gemaakt bij de start van de eerste etappe van de World Ports Classic, vroeg ik me af wat er door deze jongen heengaat. Hij oogt ontspannen, maar ik kan me niet voorstellen dat er niets van onrust in zijn lijf rondwaart. Het seizoen begonnen als de Boy Wonder van de laatste meters, de man die in de Tour de France een halt zou … 
… gaan toeroepen aan het winnend sprintgeweld van Mark Cavendish en André Greipel, gooide een simpel buikgriepje roet in het eten. ‘Hij is aan de dunne’ lieten, in iets andere bewoordingen, de persberichten van Argos-Shimano in de eerste week van de Tour dag na dag weten. Ondanks Norit- en andere zwarte hocus pocus zagen we hem uiteindelijk de Tour verlaten, terwijl ploeggenoot Tom Veelers hem in het sprintgeweld enigszins wist te vervangen. Ook na de Tour werd er niet veel meer van hem vernomen. 
Tegelijkertijd is een andere ploeggenoot bezig de herinnering aan hem verder te doen vervagen. Met ritoverwinningen in de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van Picardië (plus de eindzege), de Ronde van Polen en nu al vier maal ritwinst in de Ronde van Spanje is John Degenkolb het nieuwe gezicht van Neerlands kleinste profploeg, die met dit soort explosies steeds maar weer wildcardsafdwingt. 
En Marcel Kittel, de man op deze foto won weliswaar twee ritten in de Eneco Tour maar moet vooralsnog wachten op een volgende kans. Parijs-Tours misschien? (Foto: © Philip van der Ploeg)

Door Fred van Slogteren, 4 september 2012 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web