Het was me het weekje wel!

Het driemanschap van Rabobank – Robert Gesink, Bauke Mollema en Laurens ten Dam - heeft het tot gisteren uitstekend gedaan in de Ronde van Spanje. Elke avond ontving ik een optimistisch bulletin van de ploegleiding. Met een vijfde, een negende en een tiende plaats in het klassement was het gisteren de eerste echte confrontatie bergop en toen het er in de slotkilometers om ging bleken Rodriguez en Contador de mannen met de meeste power. Valverde en Froome konden … 
… dat net niet bijbenen en de Nederlanders moesten, op de verrassende Laurens ten Dam na, fors inleveren. Mollema is in deze Vuelta niet in de vorm van vorig jaar, maar van Gesink viel het tegen. Waar het bij de Achterhoeker nou echt aan schort, weet ik niet. Het lijkt me toch eerder een mentale kwestie dan een tekort aan vermogen. Ik denk dat hij zich toch iets teveel bewust is van de druk dat heel Nederland nu eindelijk wel eens wat van hem wil zien. Als hij dat niet van zich af kan schudden, dan vrees ik dat hij over een aantal jaren de geschiedenis in gaat als de man die veel beloofde, maar het op beslissende momenten niet kon waar maken. 
Gisteren was er in Amsterdam het feestje voor de afgelopen woensdag 90 jaar geworden Henk Faanhof. De flamboyante Amsterdammer – voor de gelegenheid helemaal in het wit gestoken – genoot zichtbaar van alle belangstelling. Dries van Agt was uit Nijmegen gekomen, staatssecretaris Joop Atsma uit Surhuisterveen en vele andere oud-wielrenners en wielerliefhebbers haalden in een geanimeerde ambiance herinneringen op. Uiteraard kwam de jarige er niet onderuit zijn bekende repertoire ten gehore te brengen. Begeleid door Tonny Eyk warmde hij zich op met Strangers in the Night om vervolgens zijn alom bekende succesnummer I did it my way aan te heffen. Het was gezellig, er werd bijgepraat en Henk nodigde ons vast uit voor het feestje ter ere van zijn honderdste geboortedag. Een leuke middag in het clubhuis van ASC Olympia, uitmuntend georganiseerd door Henk Bruintjes en Koos Tacx. (Foto: © Jeroen Mantel)

Door Fred van Slogteren, 2 september 2012 8:00

Gesink

Vandaag heeft Gesink toch weer de nodige mentale veerkracht getoond in de Vuelta .Hij rijdt nog steeds op 1,9 been na zijn val vorig jaar september. Het herstel duurt een jaar. Als hij volgend jaar weer op twee benen rijdt gaat het vast nog goedkomen met Robert.

Geplaatst door Arjan, 02 september 2012 17:57:39

excuses

Toen gisteren Rodriguez, Contador en Valverde in de laatste kilometers gingen rijden, reed Gesink op kop van het pelotonnetje. Aan zijn gezicht zag je dat hij als een beest zat af te zien, maar die drie knalden er langs of hij stil stond. Er zijn altijd weer excuses. Tegenover zijn 1,9 been staat het feit dat Contador heel lang uit competitie is geweest. Het is ook helemaal niet erg dat Robert dat niveau niet heeft, maar laten we dat nou eens erkennen. Het is een heel goede renner, maar net geen top. En een aardige jongen. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 03 september 2012 05:27:03

Excuses?

We zullen zien Fred, ik blijf erbij dat t volgend jaar goed gaat komen met Robert. Dan hebben we t wel weer eens over hem op dit meer dan fantastische slogblog.
Groet, Arjan

Geplaatst door Arjan, 05 september 2012 19:52:21

Excuses? 2

Gesink is een aardig rennertje, voor de kleine rittenkoersen en meer niet. Het is nu wel duidelijk dat hij nooit tot de wereldtop gaat behoren. Hij mist ook de uitstraling van een grote renner. Altijd die argwanende blik. Dat wantrouwen naar de pers. Dat zal wel te maken hebben met zijn provinciale afkomst.

Geplaatst door hans, 06 september 2012 06:42:08

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web