Nederland krijgt er een grote eendagswedstrijd bij

Tijdens het congres van de UCI, dat in het afgelopen weekeinde in Salzburg is gehouden, is besloten dat een nieuwe grote Nederlandse wedstrijd wordt opgenomen in de internationale wielerkalender 2007. Het is de Ronde van het Groene Hart, te verrijden op zondag 25 maart 2007. De organisatie van de koers, die de 1.1 status heeft gekregen, is in handen van de stichting Ronde van het Groene Hart onder voorzitterschap van voormalig ANWB-directeur Paul Nouwen. Herman Brinkhoff, bekend van zijn bemoeienissen met Eneco Tour Benelux, zal als koersdirecteur optreden.
De wedstrijd is bedoeld om een uniek ...

... natuurgebied midden in Nederland onder de (internationale) aandacht te brengen. Het Groene Hart is een door veenafgraving ontstaan poldergebied, dat ruwweg wordt omzoomd door de steden Amsterdam, Utrecht, Gouda, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem. Het gebied is vermaard om de vele mogelijkheden voor watersport, fietsen, wandelen en andere vormen van recreatie. De startplaats is nog niet definitief gekozen, maar het staat vast dat de finish in Woerden zal zijn.
De organisatie is in onderhandeling met alle ProTour-ploegen om aan de wedstrijd mee te doen. Van de zijde van de meeste Noord-Europese formaties zijn reeds toezeggingen ontvangen.
Op deze weblog zal ik u graag op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen.
Zie ook: http://www.rondevanhetgroenehart.nl

Door Fred van Slogteren, 26 september 2006 15:18

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web