Het was me het weekje wel …

De sterke selectie die Rabobank naar de Ronde van Spanje heeft afgevaardigd is de Vuelta goed begonnen. Met een tweede plaats in de ploegentijdrit. Het stelt op zich niet veel voor, want het gaat nog om seconden, maar het is wel een indicatie dat de ploeg niet kansloos is voor een podiumplaats als er eind september voor het eerst in Valkenburg voor een wereldtitel ploegentijdrit moet worden gereden. Vooralsnog zit de stemming er goed in, getuige deze foto van een ontspannen kopman. Het belooft een interessante Vuelta te worden en ik ben benieuwd of Gesink en Mollema naar Pamplona zijn afgereisd om ... 
... voor de hoogste eer te gaan. Ze zullen dan in ieder geval af te rekenen krijgen met een ongetwijfeld supergemotiveerde Alberto Contador. 
Verder was er niet zoveel te melden over de afgelopen week, behalve de huldiging van onze Olympische medaillewinnaars. Voor Voske geen koninklijke onderscheiding, want die heeft ze al en dan besef je weer eens dat ze op nog maar 25-jarige leeftijd eigenlijk alles al heeft. Als ik de afgelopen weken de tv-documentaires en -flitsen over haar de revue laat passeren dat is ze een merk geworden, met het hele gezin Vos in alle functies die daarbij horen. Ik hoop voor de familie dat het zo nog jaren doorgaat, want het lijkt me dat hun wereld zal instorten als de veel gelauwerde dochter morgen zou zeggen: “paps en mams, het is mooi geweest, ik ga m´n studie afmaken en een mooie baan zoeken.” Die mensen gaan er nog meer in op dan zij. Dat zie ik echter niet gebeuren, want ze wil ongetwijfeld in alle opzichten Leontien overtreffen. 
Die kreeg trouwens van de week een grote teleurstelling te verwerken, toen sponsor AA-Drink aankondigde dat het gedaan is. Een hard gelag dat ons na alle Olympische jolijt weer met de neus op de feiten drukt. Het is crisis en de wielersport zal daar een flinke veeg van meekrijgen. 
Tot slot nog het trieste bericht dat Joop Middelink is overleden. JM Junior dan, want zijn beroemde vader is al lang niet meer onder ons. Junior heeft een leven lang in het wereldje van pa rondgelopen in het besef dat je tegen zo'n icoon niet op kunt boksen. Het lijkt me geen vreugdevol bestaan te zijn geweest en daarom de oprechte wens dat hij in vrede mag rusten. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 19 augustus 2012 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web