De Kus!

Natuurlijk start hij vandaag in de Vuelta om iedereen te laten zien dat hij nog steeds een winnaar is. Een renner om rekening mee te houden. Zijn schorsing zat er begin deze maand op en de Giro en de Tour heeft hij dit jaar moeten missen. Er is dit jaar dus nog maar één kans op het winnen van een grote ronde en dat is in de komende drie weken de Vuelta a España, de rondrit in zijn vaderland, eindigend in zijn eigen Madrileense omgeving. Hij won die ronde al eens in 2008 en dus is hij de enige van ... 
... de nog actieve renners die alle drie de grote ronden op zijn erelijst heeft staan. Ook al is hem één zege in de Giro en één in de Tour afgenomen, het blijft een indrukwekkend geheel die erelijst van Alberto. Het lijkt me dat hij vervuld van wraakgevoelens naar Pamplona is afgereisd om daar met de ploeg van Saxobank met een ploegentijdrit te openen. Het is een ronde voor de klimmers en dat is toevallig één van Alberto’s grootste talenten. Met maar liefst tien aankomsten bergop moet hij ver kunnen komen in zijn streven weer de beste te zijn. En nu maar hopen voor hem dat het gebrek aan wedstrijdkilometers hem geen parten gaat spelen. Er is echter behoorlijk wat concurrentie, want er staan nogal wat renners aan de start die hun seizoensprestatie nog wat op willen vijzelen. Of die dunne Brit, die zal willen aantonen dat hij ook zonder Wiggins in de buurt een winnaar is. Froomfroomfroome!!! 
Wat Alberto als regelmatige zegevierder ook wel gemist zal hebben is het kussen na afloop. Als je van Latijnse types houdt dan staan daar in Spanje altijd fraaie dames op het podium. Dus is er voor Alberto Contador veel in te halen. Heel veel! (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 18 augustus 2012 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web