Herinneringen bij een foto …

Gisteren maakte hij zijn rentree in het peloton. Twee jaar uit competitie vanwege een minieme hoeveelheid clenbuterol in zijn urine. Dat het publiek bij de start van de Eneco Tour Benelux in Waalwijk hem helemaal niets kwalijk neemt, bleek uit het gejuich en het applaus dat Alberto Contador gisteren ten deel viel toen hij voor de start op het podium werd voorgesteld. Waar dopingjagers en autoriteiten zich druk maken over hoeveelheden waarmee ... 
... een mug nog niet harder vliegt, daar zal het de gemiddelde wielerliefhebber worst zijn wat er allemaal in een Mexicaanse biefstuk kan zitten. Dat maakt de dopingjacht zo rigide, want voor wie wordt het gedaan? Voor de eerlijkheid in de sport? Voor de zuiverheid van de competitie? Of voor het imago van zie ons nou eens zuiver op de graad zijn?
Alberto Contador, een van de grootste renners van deze tijd, is een van zijn Touroverwinningen ontnomen, hij is van de erelijst van de Giro d’Italia geschrapt en hij heeft lang verbeten moeten thuiszitten. Zijn rentree in de Eneco Tour verschaft hem hopelijk voldoende wedstrijdritme om straks in de Ronde van Spanje de wereld te kunnen tonen dat de heerschappij van Bradley Wiggins in de Tour de France waarschijnlijk maar één jaar zal duren. En dat eventuele tekort aan wedstrijdritme zal hij ruimschoots compenseren met een surplus aan adrenaline. Niet uit te drukken in picogrammen, maar wel in kilogrammen. Zeker weten! (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 7 augustus 2012 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web