De Kus!

Aanstaande maandag begint de Eneco Tour Benelux. Een prachtig evenement met een uitstekende organisatie, waar helaas niet ieders aandacht naar uitgaat. Zeker niet in een Olympisch jaar. Ondanks de deelname van Alberto Contador zal het moeilijk worden om met de Olympische Spelen te concurreren. 
Dat was in 2008 net zo toen de Spelen van Beijing nog in volle gang waren. Gelukkig was het aan het eind van de tweede etappe van Roermond naar Nieuwegein lekker druk in die ... 
... grote gemeente vlak bij Utrecht, waar ze de Eneco Tour al vaker met open armen hebben ontvangen. Winnaar die dag werd de toen nog redelijk onbekende Duitser André Greipel. Dat is overigens niet de renner die we hier zo enthousiast zien kussen met Elke Nijpjes, destijds de vaste Rondemiss van de Eneco Tour. De gelukkige is de Spanjaard José Ivan Gutierrez, die zojuist een verse leiderstrui om de schouders heeft gekregen en daarvoor de beloning claimt. 
Vijf dagen later kreeg hij de trui weer als eindwinnaar van de gehele ronde. De verschillen zijn altijd klein in de Eneco Tour en de vier tellen voorsprong op de Belg Sébastien Rosseler en de zeven tikjes op de Australiër Michael Rogers waren zwaarbevochten. Het is ieder jaar weer een secondenspel met veel massasprints en altijd grote namen aan het vertrek. Maar daar hadden Elke en José Ivan zo te zien geen boodschap aan. (Foto: © Arjan Schuurman)

Door Fred van Slogteren, 4 augustus 2012 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web