Het beeld van Arie

© T&T Tekst & Traffic

Ik heb 17 jaar in een dorp in de omgeving van Woerden gewoond en mijn vrouw en ik kwamen nog wel eens in het centrum van dat kaasstadje om inkopen te doen. Toen ik in die periode ergens in de omgeving van het winkelhart mijn auto parkeerde zag ik in een klein plantsoentje dit beeld. Ik vond het leuk, maar ik begreep de samenhang niet. Wel dacht ik direct aan Arie van Vliet, gerenommeerd inwoner van Woerden en in zijn jonge jaren een van de beste baansprinters van de wereld. In 1999 had ik ...

... een interview met hem in zijn woning. Een witte villa gelegen aan datzelfde plantsoentje. Ik hoorde dat dat beeld er in 1966 is neergezet als eerbetoon aan de man die het kleine provinciestadje op de kaart heeft gezet, want wie in de jaren dertig, veertig en vijftig de naam Woerden hoorde dacht direct aan Arie van Vliet. De maestro is in 2001 overleden en ik meen dat een van zijn zoons nu in dat huis woont. Met uitzicht op het beeld, dat waarschijnlijk zijn vader voorstelt in een pittig - maar verstild - duel gewikkeld met Jan Derksen, Poeske Scherens, Reg Harris of Antonio Maspes. Althans dat neem ik aan, hoewel geen van die twee renners een bril draagt en dat was wel het handelsmerk van Arie van Vliet.
Ik kwam op dit verhaal omdat ik gisteravond op internet de site www.fietsvarianten.nl ontdekte. De speeltuin van Miel Vanstreels, een in Maastricht wonende Belgische wielerliefhebber die al heel wat wielermonumenten in Europa heeft opgespoord en gefotografeerd. Arie van Vliet stond er niet bij, maar nu wel.

http://www.fietsvarianten.nl/monumenten.htm

Door Fred van Slogteren, 25 september 2006 11:10

Gevonden

En twee jaar later zag ik het beeld toevallig en ging op internet op zoek naar de achtergrond! Bedankt voor de info!

Geplaatst door Jasper, 01 augustus 2008 20:03:55

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web