Bondscoach Johan Lammerts aan de lijn …

Vanmiddag wordt in Salzburg het WK voor vrouwen verreden en Nederland heeft een sterke ploeg aan de start staan. Ik belde bondscoach Johan Lammerts en hij gaf de volgende prognose.

“Ik heb er goede hoop op. Als je naar de afgelopen periode kijkt dan geeft dat hoop. We hebben met de nationale selectie vorige week in Toscane gereden en daar is Marianne Vos tweede geworden en Suzanne de Goede derde. Chantal Beltman rijdt ook goed, maar de uitschakeling van Mirjam Melchers is natuurlijk een enorme aderlating. Maar daardoor ben ik niet pessimistisch geworden. Er zijn zeker nog mogelijkheden. Ondanks dat het team jong is, denk ik toch dat we kansen hebben. Het zal niet makkelijk zijn en het zou best een Duitsland-Nederland kunnen worden, waarbij Duitsland de grote favoriet is. Wij hebben daarentegen een bredere selectie en een ...

... bredere top en misschien kunnen we daar van profiteren. Behalve Vos, De Goede en Beltman rijden ook Loes Gunnewijk, Iris Slappendel, Adrie Visser en Kirsten Wild. Zeven rensters in plaats van zes omdat Marianne Vos Europees kampioene is. Marianne is nog maar negentien jaar, maar het is iemand die een ploeg kan dragen. Ze heeft grote kwaliteiten en ze kan het kopvrouwschap absoluut aan. Als de koers een beetje gunstig verloopt dan zal ze zeker meedoen voor een podiumplaats. Ik verwacht niet dat het een massasprint wordt. Het zijn de rensters die de wedstrijd zwaar moeten maken en het parcours biedt daarvoor mogelijkheden. Er zit een klim in met een stijgingspercentage van tien procent en dat maakt het lastig. Maar als er rustig gereden wordt, dan kan het in een sprint eindigen van een grote groep. Het kan alle kanten op en dat gaan wij niet beďnvloeden, want wij hebben niet de rensters om de koers open te breken. Waarom zouden we, want we hebben in Suzanne en Marianne twee meiden die het in de sprint kunnen afmaken. Met Mirjam erbij zouden we anders rijden, maar die is er helaas niet.”

Succes Johan, met je meiden!

Foto's: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 23 september 2006 9:23

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web