ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Historie Tour de France 1990 – Rustdag

De eerste klap is een daalder waard en Claudio Chiappucci was in deze Tour
 de derde om de waarheid van dat gezegde te bevestigen. Nadat eerst de Canadees Steve Bauer en vervolgens de Fransman Ronan Pensec - zijn medevluchters in de eerste rit waarin ze een grote voorsprong bereikten - dagenlang de gele trui hadden gedragen was het nu zijn beurt. Als fiere en verrassende leider van het algemeen klassement mocht de kleine man van de Carrera-ploeg aan de laatste loodjes van de Tour de France van 1990 beginnen. Als de te kloppen man met nog maar een goede week te gaan. 
Hoewel nog steeds in het bezit van een stevige voorsprong zagen toch maar weinig volgers op de tweede rustdag in hem de aanstaande Tourwinnaar. Daarbij gingen ze voorbij aan het harde feit dat het olijke Italiaantje nog niet bijster veel op de favorieten had moeten inleveren. Ook Erik Breukink behoorde tot die favorieten en hoewel in grootse vorm had de Gelderlander in de voorbije dagen nog maar weinig van zijn achterstand op Chiappucci afgeknabbeld. Greg LeMond en ... 
... Pedro Delgado was het ook niet gelukt en op basis van de feiten was het niet terecht om zo over de kansen van Chiappucci te oordelen. Wie zo weinig tijd verliest, terwijl het zwaartepunt van de koers in theorie al is gepasseerd moet immers ver kunnen komen. 
Met nog maar twee Alpentochten en een tijdrit van 105 kilometer voor de boeg leek Claudio Chiappucci niet klein te  krijgen. De resterende 1500 kilometer beloofden daarom voor de liefhebbers veel moois te zullen opleveren met de prangende vraag: Haalt de kleine Lombardijn het of haalt-ie het net niet?
Tot morgen!”
Jan Houterman

Door Fred van Slogteren, 13 juli 2012 14:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web