De zesdaagse van Maastricht!

Over precies een week begint in Maastricht de eerste zesdaagse van het winterseizoen. Na een onderbreking van 19 jaar – wie herinnert zich niet het glorieuze afscheid van Joop Zoetemelk in de zesdaagse van Maastricht 1987 – is de stichting Euro Zesdaagse Maastricht er in geslaagd weer een SIX te organiseren. Die organisatie gaat in nauwe samenwerking met de club van Frank Boelé die ook verantwoordelijk is voor de organisatie van de zesdaagsen van Amsterdam en Rotterdam.
De Maastrichtse zesdaagse wordt gehouden van donderdag 28 september tot en met dinsdag 3 oktober in het Expositie- en Congrescentrum MECC en de organisatie is er in geslaagd een sterk deelnemersveld aan de start te brengen. De Zwitser ...

... Bruno Risi, de beste zesdaagserenner van deze tijd, komt aan de start met Franco Marvulli. Een nieuwe maat omdat Kurt Betschart, zijn vaste koppelgenoot sinds jaren, met wielrennen is gestopt. Ook Danny Stam moet aan de slag met een nieuwe koppelgenoot. Zijn maatje Robert Slippens is enkele weken geleden zwaar gevallen en is voorlopig niet beschikbaar. Stam gaat nu van start met Peter Schep (foto), een van de grootste beloften in deze aparte discipline van de wielersport.
De wedstrijdleider is Danny Nelissen, wereldkampioen op de weg bij de amateurs in 1995 en tegenwoordig commentator bij Eurosport. Danny maakt zijn debuut als wedstrijdleider, maar hij zal er zeker een succes van maken. Als ras-Limburger doet het hem natuurlijk wel wat dat het met het Limburgse wielrennen op het ogenblik niet zo goed gaat en daarom was het voor hem een grote opkikker dat Max van Heeswijk van de partij is. En Max is niet kansloos voor een toppositie, want hij krijgt de sterke Duitser Andrea Beikirch als maat. Een ander kansrijk koppel wordt gevormd door het jonge Belgische talent Iljo Keisse en de Italiaanse routinier Marco Villa. Ik hoop van harte dat de heren een spektakel neerzetten dat om een jarenlang vervolg smeekt.

Door Fred van Slogteren, 21 september 2006 10:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web