ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Naast me op de bank!

Ik hoop in de komende weken zo weinig mogelijk te hoeven missen van de Tour de France. In de eerste plaats om iedere dag een kort verslag op de slogblog te kunnen publiceren, maar vooral omdat er niets boven deze koers gaat. Het is een spektakel dat ik in mijn leven heb zien uitgroeien van iets waar nauwelijks belangstelling voor was tot een ongekende tsunami van publiciteit. In 1950, het eerste jaar dat ik de Tour probeerde te volgen moest ik het doen met niet meer dan … 
… tien minuten in de twee dagen op de radio en een half kolommetje in de krant. Dat is nu wel even anders, want iedere zich zelf respecterende krant of tijdschrift wijdt deze week vele kolommen en pagina’s aan het evenement om ons gedetailleerd op de hoogte te houden en radio en tv blijven natuurlijk niet achter. 
Zelf heb ik al dagen de Tour de France Special van Wielerland Magazine onder handbereik naast me op de bank. Daarin alle informatie die je als journalist op afstand nodig hebt. Met interviews met Cadel Evans, de gebroeders Schleck, Marcel Kittel, Daniel Martin, Kenny van Hummel en natuurlijk onze nationale hoop Robert Gesink. Verder een overzicht van de favorieten voor het geel, het groen en de bollen, een terugblik op de Tour van vorig jaar, een nog verdere terugblik op de vijf gewonnen Tours van Miguel Indurain en een bezoekje van Marcia Jansen aan een van de deelnemende Nederlandse renners, woonachtig in Spanje. Hij is waarschijnlijk de enige van de 198 deelnemers die zijn levenspartner elke dag in de Tour zal tegenkomen. Kaitlin Bell, de mooie vriendin van Koen de Kort, is Australische en zij werkt als eventmanager in de Tour om net als Hennie Kuiper en Adri van der Poel dat voor Rabobank doen, gasten rond te rijden en ze van alles over de Tour te vertellen. Dan is het wel handig als ze elke avond even bijpraat met haar Koentje, lijkt me. 
Ik ben er klaar voor al wordt het een hele toer om mijn dagelijkse fietstochtje zodanig in te plannen dat ik niets hoef te missen.
MENSEN, HET KAN NOG. JE AANMELDEN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
JE HEBT NOG MAAR ÉÉN DAG EN 12 UUR OM JE TEAM IN TE SCHRIJVEN. 
Klik hier

Door Fred van Slogteren, 28 juni 2012 12:00

WLM

Je loopt een nummer achter

Geplaatst door Harrie Hofstede, 28 juni 2012 16:16:19

WLM

Hoezo Harrie. Dit nummer is al even uit, maar het is de Tour Special. Het julinummer komt deze week en is misschien bij jou al bezorgd. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 28 juni 2012 16:23:21

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web