Negen Franse anonimi …

Misschien wel de onbekendste ploeg in de Tourkaravaan is voor ons Nederlanders ongetwijfeld de Franse formatie van Saur-Sojasun, die net als vorig jaar met een wildcard van de ASO aan de start komt. Ook de naam van kopman Jerôme Coppel (foto) zegt ons weinig, hoewel hij in 2007 wereldkampioen tijdrijden bij de espoirs was, vorig jaar in de Tour als veertiende eindigde en dit jaar de Ster van Bessèges op zijn naam schreef. Coppel is dus best een aardige renner. 
De bekendste van het stel is voor ons echter Brice Feillu, de jongere broer van Romain Feillu, de sprinter van Vacansoleil. Brice is meer een klimmer en in 2009 baarde hij opzien door na een solo in de Tour de France een bergrit in de Pyreneeën te winnen. Vacansoleil lijfde het broederpaar direct in, maar Brice ... 
... voelde zich er niet op zijn gemak. Hij stapte over naar Leopard, waar hij vorig jaar geen potten kon breken. De fusie met Radioshack kostte hem dan ook de kop, reden waarom hij door oud-renner Stéphane Heulot, teammanager van Saur-Sojasun, werd opgepikt en ingelijfd. 
De ploeg voor de Tour van dit jaar bestaat uit negen Fransen, waarvan naast de namen van Coppel en Feillu, ook die van Engoulvent en Lemoine enigszins bekend klinken.
De ploeg bestaat uit:
Jerôme Coppel, Anthony Delaplace, Jimmy Engoulvent, Fabrice Jeandesboz, Jean-Marc Marino, Julien Simon, Brice Feillu, Guillaume Levarlet, Cyril Lemoine (allen Frankrijk).
Foto: © Cor Vos
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
DE KLEINE GOKKERS (100 PUNTEN BONUS) HEBBEN NOG DRIE DAGEN EN 9 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier

Door Fred van Slogteren, 26 juni 2012 13:00

Nog een

En let bij deze ploeg ook op Julien Simon!

Geplaatst door Harry Hermkens, 26 juni 2012 17:56:02

Brice Feillu

Die overwinning in die bergrit van Feillu in 2009 kan ik me nog goed voor de geest halen. Hij kwam namelijk solo aan met truitje wagenwijd open. Echter daarna niets meer van vernomen.

Geplaatst door Luuk D, 27 juni 2012 08:24:01

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web