Saronni hoopt op oudjes …

De mannen van het Italiaanse Lampre spelen al jaren hun rol in de Tour de
France, maar ook niet meer dan dat. De Giro is voor de Italianen belangrijker en ook voor de metaalwarenindustrie van Lampre is de thuismarkt het belangrijkste. Nadat het duo Scarponi-Cunego in de Giro van een koude kermis is thuisgekomen en niet verder kwam dan respectievelijk een vierde en een zesde plaats in het eindklassement, moet Michele Scarponi (foto) van zijn broodheren aantreden voor een tweede drieweekse opgaaf in drie maanden. Hij zal het fysiek wel kunnen opbrengen, maar of hij het als 33-jarige nog voor het podium kan gaan, is de vraag. Cunego is niet van de partij omdat die naast de Giro zich dit jaar vooral wilde toeleggen op de najaarsklassiekers. Of Scarponi ook inderdaad kan starten hangt nog af van het verhoor dat hem morgen door de ... 
... CONI wordt afgenomen. Lampre-ISD heeft er kennelijk voldoende vertrouwen in om zijn naam vast als kopman bekend te maken. 
Een andere veteraan – Alessandro Petacchi – zal zich zoals gewoonlijk in het sprintgeweld gaan mengen, dat dit jaar heviger dan ooit zal zijn. De Italiaan lijkt op z’n 38ste ietwat over the hill, maar hij is slim genoeg om van een gaatje te profiteren als zich dat plotseling voor hem opent. Danilo Hondo heeft in zijn jonge jaren eveneens menig sprintje gewonnen, maar hij is net zo oud als Petacchi maar in tegenstelling tot De Speer van La Spezia zijn zijn grote jaren echt voorbij. Meer vertrouwen op sprintsucces zal teammanager Beppe Saronni hebben van de Sloveen Grega Bole. 
De Australiër Matthew Lloyd is een uitstekende alleskunner. Die op het vlakke maar ook in de bergen voor een verrassing kan zorgen. 
Alles bij elkaar is Saronni uitgegaan van veel ervaring met in het achterhoofd de wetenschap dat hij zijn formatie in de komende jaren zal moeten gaan verjongen. Lampre loopt zogezegd op z’n laatste benen. De gemiddelde leeftijd van deze Tourploeg is 31 jaar en dat zegt genoeg. 
De Lampre-ISD ploeg bestaat uit:
Michele Scarponi, Marco Marzano, Alessandro Petacchi, Simone Stortoni, Davide Vigano (allen Italië); Grega Bole (Slovenië); Danilo Hondo (Duitsland); Matthew Lloyd (Australië); Yuriy Krivtsov (Frankrijk).
Foto: © Cor Vos
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL!
DE KLEINE GOKKERS (100 PUNTEN BONUS) HEBBEN NOG DRIE DAGEN EN 10 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier

Door Fred van Slogteren, 26 juni 2012 12:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web